Extranet

Úspěch českých reprezentantů na mistrovství čtyř zemí


Na mistrovství čtyř zemí v krasobruslení Four Nationals Championships 2020 v Ostravě se prosadili čeští reprezentanti. 

Dvoudenní mezinárodní mistrovství ČR se podařilo na výbornou. Vrcholem celá akce byla sobotní kategorie můžů, kde se prosadili především reprezentanti České republiky. Z patnácti závodníků prvních šest obsadili krasobruslaři z ČR v čele s Michalem Březinou, který za své jízdy dostal 247,53 bodů a soutěž s přehledem vyhrál.

"Radost mám z titulu a hlavně ze svých jízd," řekl Březina. "Přijel jsem si sem vyzkoušet jízdy a opravdu se soustředit, abych zajel to, co mám natrénováno. V Ostravě to má vždycky úroveň, a že se jelo na velké hale, to také dodalo atmosféru většího závodu,"dodal Michal Březina. 

Na druhém a třetím místě se umístil Matyáš Bělohradský (209,96), třetí místo vybojoval jeho starší bratr Jiří se ziskem 193,89 bodů. 

"Je super, že konečně spolu budeme na bedně, na republice jsme to takhle vyšperkovali poprvé," těší se společnému vítězství Matyáš Bělohradský. 

V kategorii žen dominovala polská reprezentantka Ekaterina Kurakova s celkovým počtem 177,96 bodů před reprezentantkou z Maďarska Ivett Thoth a ziskem 159,09 bodů. Třetí místo obsadila rovněž závodnice z Maďarska, Regina Schermann (155,7 bodů).

Elišce Březinové volná jízda nevyšla dle očekávání, což se projevilo v celkovém hodnocení čtvrtého místa a bodovým ziskem 138.31 bodů. Šesté místo obsadila Nikola Rychtaříková - 134,44 bodů, devátá byla Kateřina Fričová s počtem 126,32bodů a desátá Klára Štěpánová - 120,51 bodů.

Velký úspěch zarezonoval v kategorii juniorských tanečních párů, ve které dominovali sourozenci Natálie a Filip Taschlerovi. Předvedenou jízdou nadchli nejen diváky, ale i rozhodčí. Natálie s Filipem získali v celkovém hodnocení 155.61 bodů, druhé místo a 138.31bodů obsadil maďarský taneční pár  Villo Marton a Danijil Szemko, třetí příčka byla pro Denisu Cimlovou a Viléma  Hlavsu se ziskem 137.15 bodů.

Za mne to byla nejlepší jízda, co jsme jeli. Jsme spokojeni a připraveni na další práci. Na mistrovství Evropy a světa se budeme připravovat už o vánočních svátcích. Rádi bychom se na mistrovstrví světa umístili do 5. místa,” zmínil Filip Taschler.

Kompletní výsledky naleznete zde...

    


přidáno 2019.12.16 11:15:49

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací