Extranet

OLYMPIA o příčku lepší než loni – z MS 2024 v Záhřebu veze 13. místo


Na světovém šampionátu v Chorvatsku startovalo 21 týmů a OLYMPIA se v pátečním krátkém programu zařadila do třetí rozjížďky. Se startovním číslem 14 měla vjet na led po amerických Skyliners, což není nikdy jednoduchý úkol – startovat po týmech ze světové špičky. Ale tento domácí úkol splnila na výbornou. Season´s best 56,04 a dvanácté místo do sobotního velkého finále. Taky výzva porazit Francii po loňském šampionátu dopadla dobře. A náš další blízký soupeř, polský tým Ice Fire, i když se rychle zlepšuje, zůstal v krátkém programu ještě za Olympií.

I když volná jízda nedopadla úplně podle představ trenérů i bruslařek, šlo o velmi solidní výkon. Tady už sice mezinárodní porota, v níž měla zastoupení i Česká republika prostřednictvím paní Markéty Horklové, musela přistoupit k několika bodovým srážkám, výsledek 105,64 bodu však přinesl další season´s best pro OLYMPII a celkové třinácté místo. Což současně znamená posun o jedno místo nahoru oproti loňskému šampionátu.

OLYMPIA zajela nádherný krátký program i povedenou, velmi energickou volnou jízdu a pro fanoušky z řad rodičů i sesterského týmu Harmonie, kteří se jeli do letního Chorvatska podívat, byl velký zážitek vidět obě vystoupení naživo v atmosféře světového šampionátu. Naši reprezentaci přišel podpořit po oba dva dny i velvyslanec České republiky v Chorvatsku pan Milan Hovorka.

Jak svou účast na šampionátu vidí a hodnotí kapitánky týmu Melissa Mišejková a Jana Marešová?

„Krátký program se nám podařil v podstatě bez chyby, ten jsme si moc užily! Volná jízda byla vcelku také povedená, na začátku jsme se cítily velmi dobře, pak bohužel přišly dva trošku nešťastné momenty, ale snažily jsme se co nejrychleji oklepat a jízdu jsme dokončily nejlépe, jak to šlo. Samozřejmě nám také v tento moment ohromně pomáhala podpora rodičů a přátel, kteří byli přímo v hale, za což moc děkujeme.“

Titul mistrů světa obhájil potřetí kanadský tým Les Supremes, po bezchybném výkonu se na druhé místo poprvé v historii USA vyšplhal tým Haydenettes, s bronzem odjíždí finský tým Helsinki Rockettes. Právě u nich, v Helsinkách, se má světový šampionát konat příští rok 4.–5. dubna. Po dvou týmech tam může startovat za Kanadu, USA, Finsko, Německo a Maďarsko. Česká republika udržela mezi národy desátou příčku.

Výsledky MS 2024 Záhřeb:
1. Les Supremes / CAN 237,97
2. Haydenettes / USA 233,85
3. Helsinki Rockettes / FIN 229,84
… 13. OLYMPIA 161,68

Kompletní výsledky MS Záhřeb http://www.isuresults.com/results/season2324/wsysc2024/

 

Foto: SynchroČas


přidáno 2024.04.08 13:39:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací