Extranet

Účast sportovní dvojice Simioli a Zarbo končí na MS po krátkém programu


Ve středu 20. března začal na mistrovství světa v krasobruslení v kanadském Montrealu soutěžní program. Nejdříve se na ledě představily sportovní dvojice a tou úplně první v celém závodním poli byla ta česká, Federica Simioli a Alessandro Zarbo.

Jízdu začali velmi dobře. „Za první dva elementy, tedy twistovaný a odhazovaný skok, jsme moc šťastní, ty jsou nejnáročnější a provedly jsme je dobře,“ konstatoval pár po programu. Pak přišel ovšem pád u dvojitého salchowa. „To nás sice mrzí, ale to se může stát. Mnohem víc jsme zklamaní ze spirály smrti, u které jsem udělal málo otáček a tudíž jsme za ní dostali nižší level,“ hodnotil smutně Alessandro Zarbo. Pro český pár to nakonec znamenalo 46,84 bodu a poslední 24. místo.

Federica Simioli byla poslední měsíce sužována mnoha zraněními. O tom, že by mohli jet reprezentovat na mistrovství světa, se pár dozvěděl před necelým měsícem. Republikoví mistři Barbora Kucianová a Martin Bidař totiž nevyjeli potřebné technické minimum. „Od té doby jsme dali do tréninku všechno. Nebyla to jednoduchá sezona, měla jsem zranění, měnili jsme trenéry, ale jsme moc rádi, že jsme tady,“ dodala Federica Simioli. „Je to tak, krasobruslení je sport, při kterém potřebujete pracovat dlouhodobě. Tohle léto nás tedy čeká velká dřina a hodně práce,“ nastínil s úsměvem partner vyhlídky páru, který přestože jel první, dostalo se mu podpory od publika. „Pravděpodobně to bylo díky hudbě k naší jízdě, která je krásná a bere lidi za srdce, ale publikum k nám bylo moc vlídné, za což jim děkujeme,“ zhodnotil pár.

Celkové výsledky naleznete zde - http://www.isuresults.com/results/season2324/wc2024/SEG005.htm


přidáno 2024.03.21 00:33:17

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací