Extranet

V Turnově se zítra rozdají republikové tituly v krasobruslení


Na zimním stadionu Ludvíka Koška v Turnově začalo krátkými programi a rytmickými tanci Four Nationals, tedy společné mistrovství Česka, Slovenska, Polska a Maďarska v krasobruslení.

Celé mistrovství zahájila soutěž žen a v něm česká krasobruslařka Eliška Březinová se startovním číslem 1. Vyjela si 57,71 bodu a je průběžně první mezi českými účastnicemi a druhá celkově. „Rozhodně to bylo lepší, než vloni, kdy jsem si také vytáhla startovní číslo jedna. V jízdě byly sice chybičky, ale i to, co jsem chtěla, kombinace dvou trojitých skoků, trojitý lutz, kroková pasáž na level 4,“ řekla Březinová po jízdě. Z českých závodnic je druhá Barbora Vránková (53,22 bodu) a průběžně třetí je Michaela Vrašťáková (42,84 bodu). Vede Polka Ekaterina Kurakova (62,04 bodu).

Poté na led nastoupili muži, oba čeští zástupci se představili až na samý závěr. Po krátkých programech má Georgii Reshtenko 68,51 bodu, v rámci České republiky je zatím první, v celkovém pořadí druhý za Slovákem Adamem Hagarou (73,88 bodu). „Jsem spokojený. Kvůli zranění jsem měl kratší dobu na přípravu. Na začátku jsems sice udělal chybu v axelu, ale už jsem jel dobře,“ nechal se slyšet Reshtenko. Filip Ščerba si vyjel 67,18 bodu a průběžně je třetí.

Ve sportovních dvojicích mělo Česko zástupce v kategorii juniorů i seniorů. Juniorští reprezentanti Debora Anna Cohen a Lukáš Vochozka zatím drží těsné vedení s 42,85 bodu.

Seniorský pár Barbora Kucianová a Martin Bidař jsou zatím v celkovém pořadí druzí, zajeli si 56,07 bodu. „Jsme moc spokojení, konečně jsme zajeli čistou jízdu,“ zhodnotil před sezonou nově složený český pár. „Škoda, že se nepočítají splněná minimální bodová kritéria programů z národních šampionátů, protože tady bychom splnili ten pro mistrovství světa,“ dodal spokojený český pár jeden ze svých cílů pro začátek příštího roku.

Jako poslední nastoupili na led tanečníci. V juniorské kategorii jich ze sedmi stártujících párů hned šest českých. Celkově jsou průběžně první Eliška Žáková s Filipem Menclem (53,78 bodu), těsně za nimi jsou zatím Lauren Audrey Baťková a Jacob Yang (53,76 bodu) a třetí Natálie a Filip Blaasovi (47,76 bodu)

Ve startovní listině byl jediný český seniorský pár, ale za to se suverénně chopil prozatimního vedení. Kateřina a Daniel Mrázkovi ukázali svoji třídu, s průběžným bodovým ziskem 74,86 bodu jsou první. „Zajeli jsme, co umíme. Myslím, že jsme postupně každým závodem v kraťasu lepší a lepší,“ shodli se sourozenci. Závod měl pro ně i osobní rozměr. „Jsme rádi, že se mohli přijet podívat naši rodiče, babička i mladší brácha, který se také věnuje krasobruslení,“ dodali.

Volné jízdy všech kategorií jsou na programu zítra. Průběžné i celkové výsledky jsou ke zhlédnutí na tomto odkaze - https://www.czechskating.org/files/calendar/3622/vysledky/index.htm

 


přidáno 2023.12.15 20:54:02

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací