Extranet

Sourozenci Mrázkovi zvítězili na domácí Grand Prix v Ostravě


Třetím dnem vyvrcholila v Ostravě ISU Junior Grand Prix 2022. Pro české barvy dopadla nejlepším možným způsobem, když Kateřina a Daniel Mrázkovi dokázali navýšit svůj náskok z krátkého programu a opanovali soutěž tanečních párů.

 

Po pátečním krátkém programu, ve kterém české jedničky vytvořili světové historické maximum v juniroské kategorii, nastupovali do volných jízd s pětibodovým náskokem. “Věděli, že na výhru máme, ale nechtěli jsme si to v žádném případě připouštět. Byli jsme nervózní, ale soutředili jsme se jen na sebe,” prozradili po závodě. Ve volné jízdě rozdíl na druhý britský tým ještě navýšili a celkovými 176,26 body si odváží z Ostravy vytoužený triumf. “Moc jsme si užili atmosféru. Diváci nás podporovali ještě víc jak včera a to nás hnalo dopředu. Jízda to nebyla stoprocentní, ale byl to náš první závod. Víme, co v sezóně ještě můžeme zlepšovat a na co se zaměřit v tréninku,” prozradila sourozenecká dvojice, kterou za měsíc čeká další pokračování seriálu Grand Prix v italském městě Egna. Stříbro si do Spojeného království odvezou Phebe Bekker a James Hernandez (159,55) a bronzové medaile získal japonský pár Nao Kida a Masaya Morita (149,66).

 

Na začátku druhé desítky se umístila druhá domácí sourozenecká dvojice Natálie a Filip Blaasovi (129,19). “Po včerejším rytmickém tanci jsme už dnes byli více unavení a bylo to v některých pasážích znát. Rozhodně se nemáme za co stydět. Jsme moc rádi, že jsme se mohli v Ostravě představit. Atmosféra byla skvělá a hnala nás za lepším výkonem,” ohodnotili svůj výkon po závodě. Třetí taneční pár Andrea Pšurná s Jáchymem Novákem (102,11) obsadili šestnácté místo.

 

Sobotní program však nabídl jako první volné jízdy juniorek, do nichž nastupovalo kompletní trio českých reprezentantek. „Na první závody jsem se svým výkonem spokojená. Byly tam drobné chybky, ale příště se je budu snažit odstranit. Atmosféra tu byla super a moc jsem si závody užila,“ ohodnotila své vystoupení nejlepší česká krasobruslařka Kateřina Hanušová. „Ráda bych do svých volných jízd přidala trojitého axela a flipa a začala používat kombinaci dvou trojitých skoků,“ prozradila své nejbližší plány dvacátá nejlepší závodnice. O dvě místa si oproti krátkému programu pohoršila Michaela Vrašťánková a se svým výkonem 112,07 bodů skončila 23. Poslední českou zástupkyni Lucii Datlovou najdeme ve výsledkové listině na osmadvacáté pozici s výkonem 94,26 bodů. „Jsem ráda zejména za podporu od diváků a moc za ni děkuji. Docela se mi dnes povedl toeloop, ale nezdařil se mi salchow. Následně jsem chtěla skočit i rittbergera, ale už jsem to raději neriskovala,“ ohodnotila třetí česká karobruslařka. Soutěž suveréně ovládla Japonka Mao Shimada (212,65) před jihokorejskou krasobruslařkou Minsol Kwon (189,37) a týmovou kolegyní Ikurou Kushidaou (177,02).

 

Samozřejmě nás nadchnul především závěr. Faktem je, že po olympijských hrách jsme výrazně omladili tým. Objevily se zde první vlaštovky dobrých výkonů. Máme v naší základně spoustu mladých talentů a věřím, že se v budoucnu i v dalších kategoriích vrátíme do vyšších pozic,” zhodnotil vystoupení české výpravy předseda Českého krasobruslařského svazu Stanislav Židek

 

Seriál juniorské Grand Prix vyvrcholí od 8. do 11. prosince v italském Turíně. Kompletní výsledky je možné najít na oficiálních stránkách ISU https://results.isu.org/events/fsevent00113498.htm.


přidáno 2022.09.03 20:15:47

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací