Extranet

Skvělý Reshtenko, sportovní dvojice po krátkém programu devátá


V estonském Tallinu odstartovalo mistrovství světa v krasobruslení juniorských kategorií. Skvěle do šampionátu vkročil Georgii Reshtenko, který obsadil v krátkém programu 11. místo. Sportovní dvojice Barbora Kuciánová a Lukáš Vochozka drží devátou příčku.

 

Pouze deset sportovních dvojic se přihlásilo do mistrovské soutěže. „S výkonem jsme spokojeni. Myslím si, že se nám vše kromě zvedačky podařilo podle plánu. Ta chyba nám bohužel sebrala hodně bodů, ale i tak jsme rádi, jak jsme dnes zajeli,“ ohodnotila tallinské vystoupení Kuciánová.  

 

Zítra si půjdeme jízdu hlavně užít. Necháme tam vše, co v nás je a popereme se o co nejlepší umístění,“ nastínil plány směrem k volné jízdě Vochozka. Nejblíže titulu světových šampionů jsou Karina Safina a Luka Berulava z Gruzie s celkovým počtem 67.77 bodů. Za nimi na druhém místě skončili Australané Golubeva a Giotopoulos (61.72). Na bronzovém stupínku přenocují Smirnova a Siianytsia z USA (60.38).

 

Program světového šampionátu odstartovala kategorie juniorů s českým zástupcem Georgiem Reshtenkem. V početné konkurenci třiatřiceti krasobruslařů si dojel pro 69,37 bodů a solidní průběžné jedenácté místo. Krátký program opanoval Američan Malinin (88.99). Druhý nejvyšší počet bodů obdržel Kanaďan Chiu (81.59) následovaný domácím reprezentantem Selevkem (81.26). Volné jízdy juniorů vyvrcholí v sobotu 16. dubna od 18:15.

 

Do pátečního programu vstoupí od 14:15 taneční páry včetně českých nadějí Denisy Cimlové a Viléma Hlavsy. Večer se podruhé na šampionátu představí sportovní dvojice - tentokrát ve volných jízdách od 19 hodin. Výsledky je možné najít na oficiálních stránkách akce (jwskate2022.eu) a soutěže lze sledovat živě na oficiálním YouTube profilu ISU (youtube.com/c/SkatingISU).


přidáno 2022.04.14 21:30:10

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací