Extranet

Tým synchronizovaného bruslení Olympia čeká start na MS v Kanadě


O víkendu od 7. do 9. dubna proběhne v kanadském Hamiltonu mistrovství světa v synchronizovaném bruslení, kde bude Českou republiku reprezentovat tým OLYMPIA z klubu USK Praha. Po dvouleté pauze vynucené pandemií COVID-19 odstartuje světový šampionát krátkými programy v pátek 8. dubna a vyvrcholí o den později v sobotu 9. dubna volnými jízdami.


Na mistrovství světa jsme se připravovali v podstatě více než dva roky. Kvůli pandemii bylo totiž zrušeno už mistrovství světa v roce 2020. V trénincích jsme se zaměřili především na zlepšování provedení jednotlivých prvků, jejich obtížností a také výrazových předvedení obou programů,” shrnula nejdůležitější prvky přípravy hlavní trenérka týmu Kateřina Urbanová.

 

Pro krátký program zvolily trenérky taneční mix skladeb od zpěvačky Jain a volnou jízdu tým doprovodí hity od kapely Queen. ”Pro letošní sezónu jsme “oprášili” programy z té loňské, ve které jsme neměli možnost předvést se před světovým publikem. Výkony se totiž natáčely a rozhodčí hodnotili on-line,” zavzpomínala na netradiční formát závodů v roce 2021 Urbanová.

Český tým si stanovil před akcí jako cíl umístění do 11. místa. “Pokud se sejdou tři nejdůležitější aspekty - elán, nadšení a bruslařská jistota, můžeme pomýšlet na umístění v TOP 10,” představila plány trenérka a manažerka týmu Jitka Mokrá. 

 

Tým Olympie posílil i mužský zástupce Frantz-Michaëla Rouffanche. “Frantz k nám přišel před dvěma lety z Francie i se svou přítelkyní Štěpánkou. Oba byli členy francouzského týmu, kde spolu bruslili. Zajímavostí je, že tento pár bude zanedlouho manželi a my jim všichni přejeme jen to nejlepší,” nechala nahlédnou do zákulisí Kateřina Urbanová.

 

Páteční krátký program začíná 18:00 hodin místního času (o půlnoci SEČ) a sobotní volné jízdy 13:40 místního času (19:40 SEČ). Výsledky je možné online sledovat na oficiální webové stránce akce (https://worldsynchro2022.com).

 


přidáno 2022.04.06 15:44:21

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací