Extranet

Vlajkonoši české výpravy na zahájení her v Pekingu budou hokejistka Mills a krasobruslař Březina


Od patnácti let žije v cizině. „Takže česká vlajka je pro mě spojení s domovem, návrat do mojí země. Když ji vidím, a ještě hraje hymna, je pro mě opravdu velká pocta stát na modré čáře a mít možnost reprezentovat Českou republiku,“ říká Alena Mills.

Kapitánku hokejové reprezentace žen, která se poprvé probojovala na zimní olympijské hry, zvolili sportovci vlajkonoškou pro páteční slavnostní zahájení. Společně s ní v čele české výpravy půjde krasobruslař Michal Březina, který startuje na čtvrtých olympijských hrách.

Vlajkonoši vzešli ze sportovců, kteří se zúčastní slavnostního zahájení a měli o tuto roli zájem. Následně se všichni sportovci z týmu pro hry v Pekingu mohli zapojit do volby. „Celkově hlasovalo skoro devadesát sportovců, což je procentuálně víc než normálně. Vlajkonoši – slovy politiků – mají docela silný mandát,“ říkal šéf výpravy Martin Doktor.

Celý článek zde.


přidáno 2022.02.02 12:48:27

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací