Extranet

Georgii Reshtenko veze z krasobruslařského mistrovství světa 36. místo


Český krasobruslař Georgii Reshtenko si z mistrovství světa, které probíhá v kanadském Montrealu, odváží 36. místo se 65,35 bodu. O naději na postup do volných jízd ho připravila hlavně chyba u lutzu, který byl místo trojitého pouze dvojitý, čímž nesplnil jeden z povinných prvků krátkého programu, tedy sólový trojitý skok.

Nevím, co se stalo. Prostě jsem ten skok proskočil, asi jsem i trochu ztratil koncentraci. Bohužel, tato chyba mě stála hodně bodů. Bez ní by, myslím si, byla kvalifikace do volných jízd byla možná,“ řekl smutně po jízdě a dodal: „Samozřejmě škoda i té kombinace na začátku, ale už se stalo a nezměním to.“

Nyní se vrací zpět domů. „V pondělí letím do Česka, chci si teď trochu odpočinout,“ popsal své nejbližší plány. V hlavě má ale už i další sezonu. „Musím připravit dva nové programy. Doufám, že bych díky výkonu na mistrovství Evropy mohl získat účast na nějakém závodu Grand Prix na podzim,“ dodal Reshtenko.

Toho v letošní sezoně sužovala opakovaná zranění. Na podzim jej vyřadilo na měsíc zranění vazu na noze po pádu na Finlandia Trophy, teď v přípravě na mistrovství světa zase problémy s otokem kotníku. „Těším se na příští sezonu a doufám, že bude lepší, než tato, ve které mi přípravu komplikovala zranění,“ doufá český reprezentant.

Celkové výsledky najdete zde - http://www.isuresults.com/results/season2324/wc2024/SEG001.htm


přidáno 2024.03.22 19:02:58

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací