Extranet

IV. Zimní olympijské hry mládeže si užily i dva české taneční páry


V jihokorejském Kangwonu probíhají IV. Zimní olympijské hry mládeže. Českou republiku na ní mimo jiné reprezentovali také krasobruslaři, konkrétně taneční páry Andrea Pšurná s Jáchymem Novákem a sourozenci Klára a Tomáš Vlčkovi. Výpravu ještě doplňovali trenéři párů, Matěj Novák a Lucie Kadlčáková.

 

Andrea Pšurná s Jáchymem Novákem si z Koreji odvážejí celkové šesté místo se ziskem 126,63 bodu. „S naším výkonem jsme spokojeni. Předvedli jsme dvě jízdy bez zásadních chyb,“ zhodnotili svou účast. Krasobruslařské soutěže navíc diváky v místě dění lákaly. „Bruslit před téměř vyprodanou halou pro nás bylo něco úplně nového a moc jsme si to užili. Atmosféra byla úžasná,“ doplnili. A jak se jim líbila olympiáda celkově? „Youth Olympic Games je naprosto skvělá akce a jsme vděční za to že tady můžeme být a reprezentovat Česko na akci takového rozměru, je to úžasná zkušenost.“

 

Svou účast kladně hodnotí také Klára a Tomáš Vlčkovi. V celkovém hodnocení skončili 12. se součtem 82,33 bodu. „Moc jsme si to tady užili a jsme velmi rádi za tuto zkušenost. Do našich programů jsme se snažili dát co nejvíce. S výsledky jsme spokojení, jen nás trochu mrzí druhá známka. Velkým zážitkem bylo neskutečné množství diváků,“ řekla Klára a její bratr jí doplnil: „Jsme strašně rádi, že jsme sem mohli jet a nasbírat mnoho zkušeností a nezapomenutelných zážitků.“ Pár, který spolu bruslí teprve krátce, pochválila také jejich trenérka Lucie Kadlčáková. „I přesto, že spolu Klárka s Tomem bruslí krátce, předvedli dva zdařilé programy. Věřím, že atmosféra her, která je nepopsatelná, a zaplněná hala diváky jim dala ještě větší chuť, energii a především motivaci do další práce,“ dodala.

 

Naše krasobruslařská výprava se ve chvílích volna také vydala podpořit další české zástupce, třeba na curling nebo hokej.

 

Celkové výsledky tanců na ledě jsou zde - https://www.isuresults.com/results/season2324/wyog2024/CAT004RS.htm


přidáno 2024.01.31 11:44:12

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací