Extranet

Česko zná krasobruslařské mistry pro tento rok i nominace na mistrovství Evropy v Kaunasu


V Turnově se rozdělovaly republikové tituly v krasobruslení na Four Nationals, společném šampionátu Česka, Slovenska, Polska a Maďarska. Kromě toho se také Barbora Vránková, Kateřina a Daniel Mrázkovi, Barbora Kucianová s Martinem Bidařem a Georgii Reshtenko přidali k Natálii a Filipovi Taschlerovým a budou Česko reprezentovat na mistrovství Evropy. To proběhne od 8. do 14. ledna v litevském Kaunasu. Taschlerovi se po doléčení zranění vrátili k tréninku do Itálie a mistrovství republiky se nezúčastnili.

Mezi ženami obhájila svůj loňský titul Barbora Vránková. „Můj loňský a letošní titul se nedá porovnávat. Byly to úplně odlišné situace, v něčem to bylo teď těžší. Ale jasný úkol vždy je koncentrovat se na jednotlivé programy, v tom to bylo stejné,“ řekla po závodě šťastná závodnice, kterou teď čeká návrat k tréninku. „Příprava mi začíná vlastně hned, letím do Ameriky, kde budu letos i přes Vánoce,“ nastínila své plány. Druhá v rámci českého pořadí skončila Eliška Březinová, třetí Michaela Vrašťáková.

Mistry republiky v tancích na ledě se stali Kateřina a Daniel Mrázkovi, kteří svou jízdou dojali zaplněný stadion Ludvíka Hoška. „Byla jsem nervózní z jednoho elementu, který jsme měnili, ale povedl se. Ale celkově jsem spokojená a chceme pracovat směrem k Evropě,“ řekla po jízdě Kateřina a bratr ji doplnil: „Ze začátku sezony byl pro nás náročnější krátký tanec, protože klasická hudba, jakou máme na volnou, je pro nás jednodušší. Ale teď už jsme s tím v pohodě. Zajeli jsme solidní jízdu a navíc před plnou halou.“ I je teď čeká trénink „Pan trenér už nás upozornil, že teď to bude tréninkově náročné, protože mistrovství Evropy je už začátkem ledna, takže teď nás čeká najíždění programů,“ dodali dobře naladění sourozenci po jízdě.

I v kategorii seniorských sportovních párů měla česká republika jednoho zástupce, před sezonou nově složenou dvojici Barbora Kucianová a Martin Bidař. „Ve volné jízdě se mi stal směšný pád při odhazovaném skoku, že jsem spadl já. Je to věc, která se moc nestává, všichni se mi teď smějou a já sám sobě teda taky,“ řekl po závodě Bidař. „I přes další chybu ve zvedačce jsme spokojení. Všechno se jinak povedlo, skoky byly super, z těch mám teda radost hlavně já,“ dodala Kucianová.

Mezi muži si mistrovský titul vyjel Georgii Reshtenko. „Jsem s výsledkem spokojený, ale jak jsem po krátkém programu říkal, že na volnou jízdu už budu méně nervózní, tak vůbec ne. Tlak jsme cítili asi všichni, jde o nominaci na mistrovství Evropy,“ dodal Reshtenko, který měl během jízdy nečekaný problém s kostýmem, kdy se mu vykasala zadní část košile. „Už v šatně mi prasklo body, nešlo s tím už nic moc dělat, tak jsem jej jenom zastrčil a doufal, že to vydrží. Nevydrželo, ale nevadí,“ dodal s úsměvem.

Celkové výsledky a bodové zisky najdete na tomto odkaze https://www.czechskating.org/files/calendar/3622/vysledky/index.htm


přidáno 2023.12.16 21:59:56

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací