Extranet

Česko má novou sportovní dvojici. Krasobruslař Bidař bude bruslit s juniorkou Kucianovou


Na exhibici Made in Czechia v Ostravě se poprvé představila nová sportovní dvojice Martin Bidař a Barbora Kucianová. Pro čtyřiadvacetiletého Bidaře jde už o čtvrtou partnerku, šestnáctiletá Kucianová bude nově závodit v seniorské kategorii. 

„Bruslit s mnohem zkušenějším partnerem, a navíc s juniorským mistrem světa je pro mě velká výzva. Partnerství s Martinem má pro mě ještě další rozměr. Oba jsme Češi, oba jsme z Budějic, vyrostli jsme na stejném zimáku, u stejných trenérů,“ pochvaluje si začínající spolupráci Kucianová. „Cítím velkou motivaci, protože máme oba stejnou chuť se stále zlepšovat. Většinu elementů už jsme zvládli,“ doplňuje Bidař s tím, že nejlépe zatím zvládají skoky a odhazované prvky.

Dvojice spolu bruslí necelé dva měsíce, cíle ale už má vytýčené. „Rádi bychom zaútočili na domácí titul a vyjeli si účast na některou z velkých mezinárodní akcí. Pokud se první sezóna podaří, tak chceme vše směřovat k úspěšné kvalifikaci na OH v Miláně,“ neskrývá ambice Barbora Kucianová.

O zkušeného krasobruslaře Martina Bidaře projevili zájem i v zahraničí. „Ozvali se i Američané nebo Kanaďani, ale my jsme rádi, že se nám podařilo najít českou partnerku,“ komentuje hledání nové partnerky předseda Českého krasobruslařského svazu Stanislav Židek. „Myslíme si, že to je dobré řešení, na ledě jim to funguje, rozumí si.“

Trenérem dvojice bude Petr Bidař a Bruno Marcotte, který mimo jiné trénuje i japonské světové šampiony Riku Miura a Ryuichi Kiharu. Konzultantem bude bývalý italský reprezentant s českými kořeny Ondřej Hotárek. Nově utvořená česká dvojice má zatím hotovou volnou jízdu, za čtrnáct dní odlétá do Kanady pilovat krátký program. 

Martin Bidař začal úspěšnou kariéru s Annou Duškovou, kdy se stali v roce 2016 juniorskými mistry světa. Poté krátce tvořil sportovní dvojici s Hannou Abrazhevich. Ještě do podzimu bruslil s Jelizavetou Žukovou, která ale přerušila kariéru z osobních důvodů. 

Barbora Kucianová bruslila mezi juniory s Lukášem Vochozkou, který nyní hledá novou partnerku. „Ještě není finálně rozhodnuto, ale nějaké varianty už máme,“ uzavírá situaci okolo Vochozky Židek. 

 

WhatsApp Image 2023-05-06 at 16.51.44.jpeg (421 KB)


přidáno 2023.05.06 16:58:45

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací