Extranet

Tanečníci Taschlerovi jsou osmým párem mistrovství světa


Skvělého výsledku dosáhl sourozenecký taneční pár Natálie a Filip Taschlerovi na MS v krasobruslení. Ve volných jízdách si polepšil o jednu pozici a se svým osobním rekordem 196,39 bodu skončil poprvé v životě v první desítce na světovém šampionátu. 

Natálie a Filip Taschlerovi předvedli skvělou, bezchybnou volnou jízdu. Rodáci z Brna si navíc znovu vysloužili od japonského publika standing ovation. „Byli jsme docela nervózní, ale publikum bylo úžasné, takže jsme si to užili. Děkujeme moc všem za podporu,“ komentoval Filip Taschler. „Jde vidět, že tady to krasobruslení milují. Doufáme, že budeme mít takové publikum i v Praze,“ snila Natálie Taschlerová o MS 2026.

Celkový zisk 196,39 bodu znamená pro českou dvojici překonání osobního rekordu o více než osm bodů. „Konečně jsme ukázali náš volný tanec v plné kráse, to byl náš hlavní cíl,“ hodnotila Taschlerová jízdu. „Všechny cíle, co jsme si na MS dali, tak jsme si splnili,“ rozplýval se třiadvacetiletý Taschler.

Česká republika má tak poprvé od roku 1996 zastoupení v první desítce v kategorii tanečních párů na mistrovství světa. Před 27 lety získali deváté místo Kateřina Mrázová a Martin Šimeček. Taschlerovi tak jejich výsledek ještě o místo vylepšili. Pro české krasobruslení to navíc znamená vyjetí druhého místa na příští světový šampionát, kde tak mohou startovat i aktuální juniorští mistři světa Mrázkovi. 

Taschlerovi mají za sebou životní sezonu, na mistrovství Evropy skončili šestí, teď poprvé v kariéře překonali hranici 190 bodů. „Oba dva šampionáty jsme si užili, dělá nám radost, že se každým startem na velké akci posouváme dopředu,“ hodnotila sezonu Taschlerová.

Taneční páry jsou první kategorií, kterou neovládli domácí Japonci. Zlato si vyjeli Madison Chocková a Evan Bates ze Spojených států Amerických. Stříbro berou Charlene Guignardová a Marco Fabbri z Itálie. Bronz putuje zásluhou Piper Gillesové a Paula Poiriera do Kanady.  


přidáno 2023.03.25 08:58:05

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací