Extranet

Tým Harmonia vybojoval 11. místo na MSJ v synchronizovaném bruslení


Pražský tým HARMONIA přivezl z Francie fantastické 11. místo z mistrovství světa v synchronizovaném bruslení juniorů. 

Letos se tento "svátek synchra" konal 10.-11. března ve městě Angers a účastnilo se jej 23 týmů z celého světa. Ve startovní listině byly nejen obhájkyně loňského titulu, finský tým FINTASTIC, ale také nejlepší týmy z Ameriky, Kanady a Švédska, a další kvalitní celky nejen z Evropy, ale také z Austrálie. 

 

Harmonia vybojovala svou nominaci na únorovém mezinárodním závodě Hevelius Cup v Polsku, kde porazila další české soupeře Gemini a Kometu, a už potřetí v řadě tak mohla reprezentovat na světovém šampionátu. 

 

Na rozdíl od krasobruslení týmy synchronizovaného bruslení v krátkých programech neprochází postupovým sítem, volné jízdy jedou všechny nominované týmy. 

HARMONIA letos nenechala nic náhodě, účastnila se úspěšně velkých mezinárodních závodů v Nizozemsku, v Rakousku, v Polsku či v Brně, čímž si vybojovala velice slušnou startovací pozici do krátkých programů – jela v rozjížďce 12 nejlepších juniorských celků. A vyplatilo se to, po krátkých programech obsadila 12. příčku a získala za jízdu na hudbu Pentatonix své nejvyšší sezonní skóre 44,66 bodu. 

 

Do sobotních volných jízd tedy nastupovaly pražské holky v dobrém rozpoložení, na ledě předvedly to nejlepší, v jízdě "prodaly" všechno, co v sezoně vypilovaly, a především si hudební sestřih z Pomády užily. Jejich úsilí porota odměnila dalším sezonním rekordem - za volnou jízdu získaly 84,50 bodu, což jim v součtu vyneslo 129,16 bodu a posun o příčku nahoru, na celkové jedenácté sto. Úžasný úspěch pro české krasobruslení, a především synchrobruslení, vždyť Harmonia je tým, který vznikl teprve před čtyřmi lety a v každé závodní sezoně se úspěšně nominoval na mistrovství světa (v roce 2020 v Nottinghamu byla Harmonia 11.(z 19 startujících týmů), v r. 2021 se MSJ nekonalo kvůli pandemii, v roce 2022 v Innsbrucku obsadila 14. místo). 

 

V pořadí národů skončila Česká republika na osmém místě za Finskem, Kanadou, USA, Itálií, Polskem, Švédskem a Švýcarskem. Prvních pět národů získává právo startu pro dva týmy v následující sezoně. Titul zůstal v Evropě, obhájil jej finský tým Fintastic, který se po třetím místě z krátkého programu dokázal posunout až na stupínek nejvyšší. Stříbro získal kanadský tým Nexxice (4. krátký program, 2. volná jízda), americké Skyliners po druhém krátkém programu zajely třetí nejlepší volnou jízdu a třetí skončily i celkově.

 

 

Mistrovství světa juniorů, Angers, Francie, 10.-11. 3. 2023

1. Team Fintastic /FIN 191,72

2. Nexxice/CAN 188,65

3. Skyliners/USA 186,63

 

... 11. HARMONIA/CZE 129,16 bodu.

 

 

********

V kategorii juniorů podle pravidel ISU jezdí 12-16 bruslařů ve věku od 13 do 19 let, jezdí krátké programy a volné jízdy. Nejvyšší ISU kategorií je seniorská, která stejně jako juniorky jezdí krátký program i volnou jízdu. Bruslařek je šestnáct ve věku od 15 let (od příští sezony se věková hranice posouvá na 16 let, v dalším roce od 17). V nové seniorské kategorii Elite 12 se jezdí ve dvanácti bruslařích. Nejmladší ISU kategorií je Advance Novice, kde jezdí holky ve věku 10-15 let jednu volnou jízdu. 

V seniorech má Česká republika dva týmy - reprezentační tým OLYMPIA z Prahy a DARLINGS z Brna, v advance novice týmy KOMETA a MELODIA, rovněž úspěšně reprezentující na mezinárodních zahraničních závodech.

Vrcholem letošní sezony bude mistrovství světa seniorů v Lake Placid na začátku dubna, kam pojede už po patnácté v řadě pražská Olympia.


přidáno 2023.03.13 09:03:49

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací