Extranet

Historický úspěch pro české krasobruslení. Sourozenci Mrázkovi ovládli juniorský světový šampionát.


Skvělá zpráva pro všechny české fanoušky. Kateřina Mrázková a Daniel Mrázek potvrdili roli favoritů a v Calgary získali titul juniorských mistrů světa v kategorii tanečních párů.

 

Do volných jízd nastupovali čeští sourozenci sice jako vedoucí pár ale s náskokem pouhých 11 setin bodu. Tentokrát se však vyvarovali drobných chyb, které předvedli v krátkém programu. Volnou jízdu zajeli čistě a výkonem 177,36 bodů si zajistili titul světových šampionů. “Je krásné být juniorskými mistry světa. Ještě tomu stoprocentně nevěřím," řekl po závodě Daniel Mrázek. "Jsme moc rádi, že jsme dosáhli cílů, které jsme si stanovili před začátkem sezóny. Tento úspěch je pro nás obrovská motivace k tomu, abychom totéž dokázali i na seniorské úrovni,“ dodala jeho sestra.

 

Jedním slovem neskutečný, ale opravdu zasloužený úspěch. Jsem zde opravdu hrdý a věřím v další úspěchy našich sportovců,“ zhodnotil zlatou jízdu také předseda Českého krasobruslařského svazu Stanislav Židek.

 

Stříbro udržel korejský pár Hannah Lim a Ye Quan se ziskem 174,39 bodů. Radost všem fanouškům v hale udělali Nadiia Bashynska s Peterem Baumontem, kteří se posunuli oproti krátkému programu o jednu pozici výš a získali na domácím šampionátu bronz výkonem 169,13 bodu. Překonali o pouhých šest setin bodu Brity Phebe Bekker a Jamese Hernandeze.

 

Kromě zlaté medaile odváží česká juniorská reprezentace deváté místo zásluhou sportovní dvojice Barbory Kuciánové a Lukáše Vochozky a dvacátou příčku díky Barboře Tykalové. „Celá výprava si zaslouží velké uznání. Všem ze srdce blahopřeji a děkuji, zhodnotil úspěšný světový šampionát předseda Českého krasobruslařského svazu Stanislav Židek

 

Mistrovství světa vyvrcholilo volnými jízdami juniorů. Pro zlato si dojel japonec Kdo Miura (264,74 bodů) před švýcarský závodníkem Naoki Rossi. I bronz putuje do země vycházejícího slunce zásluhou krasobruslaře Nozomu Yoshiaki. Výsledky a další informace je možná najít na oficiálním webu ISU www.isu.org.


přidáno 2023.03.05 06:31:04

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací