Extranet

Kotlařík i Reshtenko končí na mistrovství Evropy po krátkých programech


Oba čeští krasobruslaři, Petr Kotlařík i Georgii Reshtenko, vypadli na mistrovství Evropy v krátkém programu. Kotlaříkovi na postup chybělo 2,25 bodu a obsadil první nepostupovou pozici. Reshtenko skončil hned za ním, na dvacátém šestém místě. 

Kotlařík doplatil na rozlosování, když startoval jako druhý. Za svou jízdu bez většího zaváhaní získal 60,24 bodu, což je skoro o pět méně než na prosincovém 4Nationals. „Já jsem naprosto spokojený, udělal jsem všechno, co jsme si připravili, takže víc spokojenější být ani nemůžu,“ říkal těsně po jízdě Petr Kotlařík. Do programu zařadil místo trojitého axela pouze dvojitý. „Byl to záměr, chtěli jsme jet na jistotu a na čistotu,“ dodává Kotlařík, kterého tato strategie připravila o větší bodový zisk a zřejmě i o postup. Za dvojitý axel se uděluje 3,30 bodu, za trojitý je bodů osm. 

Druhý český reprezentant Georgii Reshtenko sice skočil čtverný toeloop pouze s dotykem rukou, ostatní skoky už ale nezvládl. Spadl jak po trojitém axelu, tak i po trojitém lutzu, navíc mu chyběla kombinace. „Nevím, všechno dneska bylo špatně,“ krčil rameny Reshtenko.  S dvoubodovou srážkou si český závodník připsal 54,52 bodu a zařadil se hned za svého reprezentačního kolegu. „Asi zapracovaly i nervy. Já jsem se snažil, ale nedopadlo to,“ konstatoval těsně po jízdě dvacetiletý krasobruslař. 


přidáno 2023.01.25 20:26:41

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací