Extranet

FEDERICA SIMIOLI & ALESSANDRO ZARBO: Pár na ledě i v životě


Ještě před pár měsíci u nich svítila italská vlaječka. Od podzimu jsou ale Federica Simioli a Alessandro Zarbo právoplatnými reprezentanty Česka a chystají se na mistrovství Evropy do Finska. 

Oba jsou rodáci z Milána, Alessandrovi je jednadvacet, Federica oslaví dvacáté narozeniny v červnu letošního roku. Společně reprezentovali Itálii ve sportovních dvojicích. Dokonce byli třetím juniorským párem na národním šampionátu. V přetlaku italských sportovních dvojice ale jen stěží hledali perspektivu. A protože jedním z jejich trenérů je i český rodák Ondřej Hotárek a Alessandro má českou maminku, byla volba celkem jasná. 

Z italského páru se stal český a hned na prvním závodě pod českou vlajkou ve Varšavě si dvojice vytvořila nové osobní rekordy. Se součtem 136,02 brali deváté místo, pak startovali v Záhřebu, kde skončili třináctí. Jako jediná startující dvojice na mistrovství ČR si bez problémů vyjeli i letenku na mistrovství Evropy. 

Federica a Alessandro mají nespornou výhodu chemie nejen na ledě, ale i mimo něj. Tvoří totiž pár i v osobním životě. Federica ráda peče dorty a oba mají rádi hudbu. Tu svou si pro programy pečlivě vybírají. Krátký program jezdí česká dvojice na skladbu Way down we go od Kalea. Originalitu programu dodává i oblečení, Federica má overal, oba jsou pak posetí třpytkami. Volná jízda je už, co se týče oblečení usedlejší, ovšem hudba je pravým opakem, Federicu a Alessandra doprovází skladby Rocket Man a Crocodile Rock od Eltona Johna. 

 

20221217_Federica SIMIOLI - Alessandro ZARBO-7.JPG (4.17 MB)


přidáno 2023.01.19 19:58:58

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací