Extranet

Krasobruslařka Vránková je nemocná a nepojede na mistrovství Evropy, nahradí ji Rychtaříková


Šestnáctiletá krasobruslařka Barbora Vránková přijde kvůli nemoci o účast na mistrovství Evropy. Místo ní do finského Espoo odcestuje jednadvacetiletá Nikola Rychtaříková, pro kterou to bude premiérová účast na seniorském šampionátu. 

Barbora Vránková si účast na ME vyjela díky vítězství na mistrovství České republiky. „Pro Báru je to obrovská škoda, z kraje roku byla nemocná a vypadalo to, že se dá dohromady, ale skolilo jí to znovu,“ smutnil předseda Českého krasobruslařského svazu Stanislav Židek. První náhradnicí pro ME byla druhá žena prosincového mistrovství republiky Eliška Březinová. Ale ani ta do Finska neodcestuje.„Eliška je po operaci kolene, teprve tento týden se lehce vrátila na led, takže její start nepřipadá v úvahu,“ konstatuje Židek.

Pro Nikolu Rychtaříkovou je mistrovství Evropy druhým startem v letošní sezoně, minulý týden se česká reprezentantka představila na univerzitních hrách v Lake Placid. Z Ameriky si odvezla 19. pozici. V pondělí čeká rodačku z Dašic v Čechách odlet do Finska. „Je to samozřejmě trochu komplikace, když se závodník mění na poslední chvíli. Ale děláme všechno pro to, abychom místo zaplnili. Nikole přeji hodně štěstí a snad to takhle narychlo zvládne,“ uzavírá Židek. 

Nikola Rychtaříková ve své kariéře na seniorském šampionátu ještě nestartovala. Absolvovala dva starty na juniorském mistrovství světa. V sezoně 2018/19 skončila třicátá třetí, o rok později čtyřicátá šestá. V letošním krasobruslařském sezoně je pro ni nejlepším výsledkem šesté místo ze slovinského Celje.

 

20221217_Nikola RYCHTARIKOVA-3.JPG (3.07 MB)


přidáno 2023.01.19 19:21:31

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací