Extranet

Sportovní dvojice Bidař, Žuková je minulostí


Sportovní dvojice Martin Bidař, Jelizaveta Žuková se společně na ledu už nepředstaví. Osmnáctiletá krasobruslařka se rozhodla ukončit své působení v české dvojici z rodinných důvodů. “Jsem ráda, že reprezentuji Česko a chtěla bych vyjádřit velké poděkování za všechnu podporu, kterou jsem vždy dostávala. Nechci se loučit a je možné, že se naše cesty ještě sejdou,” napsala Jelizaveta Žuková vedení Českého krasobruslařského svazu.

“Konec naší dvojice mě opravdu hodně mrzí, ale Líza prochází náročným životním obdobím a její rozhodnutí respektuju. Je to talentovaná krasobruslařka, ale jsou důležitější věci než sport. Přeju jí pouze to nejlepší,” řekl Martin Bidař.

Bidař vytvořil sportovní dvojici se Žukovou v roce 2019. Společně obsadili v roce 2021 patnácté místo na světovém šampionátu ve Stockholmu, o rok později byli dvanáctí na mistrovství Evropy v Tallinu a na zimních olympijských hrách v Pekingu skončili na 17. pozici.

“Martin s Lízou byli opravdu talentovanou dvojicí, na ledě se rychle sladili a předváděli hodně kvalitní výkony, i proto nás aktuální konec této sportovní dvojice nepotěšil, ale samozřejmě důvod tohoto rozhodnutí naprosto chápeme,” dodal předseda Českého svazu krasobruslení Stanislav Židek. “Každopádně bych Jelizavetě rád upřímně poděkoval za reprezentaci České republiky a popřál jí hodně štěstí v jejím dalším osobním životě.”

Líza_Martin.png (1.48 MB)


přidáno 2022.12.22 14:09:17

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací