Extranet

Cimlová s Polizoakisem ovládli Memoriál Pavla Romana, Česko získalo ještě dvě medaile


Dvacátý sedmý ročník Memoriálu Pavla Romana je minulostí. Česká republika získala v Olomouci celkem ti medaile a dvě čtvrtá místa. Své kategorie ovládli Melissa Cachová & David Brom a Denisa Cimlová & Joti Polizoakis! Medailovou sérii doplňují Basic Novice Tereza Vorlíčková & Marek Černohous.

 

Senioři Denisa Cimlová a Joti Polizoakis nastupovali do závodu jako jedni z favoritů a svou roli jasně potvrdili. Rytmickým tancem si vyjeli 68,24 bodu a se skoro pětibodovým náskokem nastupovali do volných jízd. Ve volném tanci si sice připsali trestný bod, ale jako jediný pár se dostali přes sto bodů. Celkovým ziskem 170,30 bodu potvrdila česká dvojice dominanci a se skoro osmibodovým náskokem si před domácím publikem vyjela zlato. 

Cimlová s Polizoakisem navíc vylepšili i svůj osobní rekord. „To byl náš cíl, zase jsme se posunuli hodně bodově, takže jsme spokojení,“ hodnotil bezprostředně po závodu taneční pár, který spolu závodí velmi krátkou dobu. „Já myslím, že to funguje skvěle. Sedli jsme si bruslařsky, ale i jako kamarádi, já jsem spokojená,“ komentovala společnou spolupráci Cimlová.

 

Kromě seniorského tanečního páru získal zlato i Intermediate Novice pár Melissa Cachová a David Brom. Ti už jsou na Romanově memoriálu podruhé a stejně jako loni berou zlato. Medaili si odváží i nově složený pár Tereza Vorlíčková a Marek Černohous v kategorii Basic Novice. Se součtem 43,73 bodu získali stříbro, na zlato jim chyběl rovný bod. Mezi juniory si nejlépe vedla sourozenecká dvojice Natálie a Filip Blaasovi, kteří získali 135,47 bodu a obsadili 4. pozici. 

 

Dvacátý sedmý ročník Memoriálu Pavla Romana si nenechala ujít ani sestra legendárního krasobruslaře, Eva Graham Romanová, která s bratrem tvořila slavný taneční pár. „Pro mě je to opravdu obří radost, že se takhle udržuje vzpomínka na mého bratra a že ty závody, jsou čím dál tím kvalitnější. Já obdivuju, že se našlo tolik mladých a malých kluků, kteří se chtějí věnovat tanci na ledě.“

 

VÝSLEDKY ČESKÝCH PÁRŮ:

Basic Novice

2. Tereza Vorlíčková a Marek Černohous (43,73 b)

 

Intermediate Novice

1. Melissa Cachová a David Brom (70,61 b)

4. Klaudie Koudelková a Lukáš Toman (58,12 b)

6. Alexandra Rousková a Daniel Nathan Vondrka (56,59 b)

 

Junioři

4. Natálie a Filip Blaasovi (135,47 b)

7. Eliška Žáková a Filip Mencl (115,95 b)

8. Andrea Pšurná a Jáchym Novák (112,25 b)

 

Senioři

1. Denisa Cimlová a Joti Polizoakis (170,30 b)


přidáno 2022.11.13 18:50:13

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací