Extranet

HARMONIA na juniorském mistrovství světa v synchronizovaném bruslení zabojovala


 

Pražská HARMONIA patří mezi 15 nejlepších týmů světa. Z Neuchatelu totiž přivezla 12. místo z juniorského světového šampionátu.

 

Díky výsledkům ze sezony se dostala HARMONIA v krátkých programech do třetí rozjížďky, po ní startovali už jen aspiranti na medaile.

Švýcarský led je sice kvalitativně trochu jiný, než ho známe z ostatních evropských stadionů, ale výběr těch nejlepších 24 týmů z celého světa se s tím popasoval a v pátek ukázal, jak je potřeba rozdat karty na sobotu.

Svou šanci české juniorky uchopily se ctí a předvedly velmi kvalitní výkon. Ve statistikách ISU pro letošní sezonu měly díky závodu Challenger Series v Polsku uvedené hodnoty 38,31 za kraťas a 76,62 za volnou jízdu, a hned v pátek se jim povedlo za krátký program získat od poroty 44,21 bodu a připsat si season's best.

Do volných jízd díky tomu postupovaly z 12. místa. Tentokrát startovaly v evropské skupince s Polskem, Německem, Maďarskem a Rakouskem. Volná se Sherlockem Holmesem holkám opravdu sedla, ostatně výrazy v jejích tvářích po jízdě ukazovaly, že jsou s výkonem opravdu spokojené. Stejný pocit měli i trenéři. A stejně to viděli i rozhodčí. Přidělili HARMONII 84,02 bodu, což znamenalo nejen další sezonní rekord za volnou, ale i celkově. Se 128,23 bodu udržela HARMONIA laťku kvality nastavenou už v předchozích sezonách. Navzdory obměně v týmu (pro spoustu děvčat šlo o první mistrovství světa) porazila, stejně jako loni, víc jak desítku soupeřů a ze Švýcarska si přivezla výborné 12. místo.

 

„Před sezonou jsme si nebyly jisté, jestli jako HARMONIE budeme fungovat v harmonii, protože až polovina týmu byla nová a mladá. Všechny jsme měly stejný cíl – nominovat se na MS, ale spojit se a sehrát bylo nejnáročnější. Na prvních závodech v Brně jsme získaly krásné čtvrté místo mezi světovými týmy, v Salzburgu jsme se úspěšně nominovaly na MS, ale pak jsme zažily několikatýdenní období, kdy se nás silně dotkla epidemie černého kašle a naše příprava na šampionát se velmi zasekla. I proto je naše 12. místo takový úspěch. Jsme velmi vděčné našemu týmu trenérů, kteří pro nás byli neskutečnou oporou a věřili v nás více než ostatní,“ zhodnotily světový šampionát i průběh sezony kapitánky Andrea Sabolová a Karolína Hradecká.

 

I když o stupínek výš než Česká republika skončily Polky, neudržely dvě místa pro příští sezonu, ty si letošními výkony zajistily Kanada, Finsko, USA, Švédsko a Itálie. MSJ 2025 se pojede 7.-8. března ve Švédsku.

Výsledky MSJ 2024 Neuchatel:
1. Les Supremes/CAN 205,14 bodu
2. Fintastic/FIN 199,71
3. Skyliners/USA 196,68
12. HARMONIA 128,23

 

Kompletní výsledky MSJ 2024: http://www.isuresults.com/results/season2324/wjsysc2024/

 

České synchro čeká tento víkend ještě Bavaria Cup v Höchstadtu, kde startuje většina českých synchrotýmů, a hned poté – 5.-6. dubna – závěr sezony na mistrovství světa seniorů v Záhřebu, kde budeme držet palce týmu OLYMPIA.

Text a foto: SynchroČas


přidáno 2024.03.19 02:17:35

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací