Extranet

SRÁŽKA ZA KOSTÝM


Byla jsem požádána o vyjádření k problematice srážky za oblečení při krasobruslařských soutěžích. (Situaci při aplikování srážek za kostým při soutěžích Českého poháru v Příbrami řeší komise rozhodčích ČKS.)

Požadavek týkající se tzv. celistvé sukně, o kterém se rozvinula diskuse na semináři v Hradci Králové, se týká kategorie tanců na ledě. V rámci zmíněné diskuse, která se na toto téma při semináři rozvinula, byla sice vyjádřena určitá doporučení i pro kategorii jednotlivkyň, rozhodně však nebyla deklarována jakákoliv změna ani v pravidlech ISU, ani v pravidlech ČKS.

Tedy nadále platí i pro soutěže pořádané v rámci ČKS následující pravidlo ISU:

Pravidlo 500
2. Na mistrovských soutěžích (šampionátech) ISU, olympijských hrách a mezinárodních soutěžích musí být oblečení soutěžících umírněné, důstojné a vhodné pro sportovní výkon – tedy ne okázalého a teatrálního typu. Oblečení však může odrážet charakter zvolené hudby.
a) Oblečení nesmí působit dojmem pro sport nadměrné nahoty. Muži musí mít oblečené kalhoty; přiléhavé/punčochové kalhoty nejsou povoleny. Doplňky a rekvizity nejsou povoleny;
b) Oblečení, které neodpovídá výše uvedeným požadavkům, musí být potrestáno srážkou 1.0 bodu (viz Pravidlo 353, paragraf 1.m) ii) a 1.n) ii).


Věra Tauchmanová,
předsedkyně ČKS
přidáno 2010.10.25 00:00:00

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací