Extranet

Eliška Březinová si odváží z Montrealu 28. místo, ve své kariéře chce pokračovat


Se startovním číslem šest vstoupila do svého jubilejního desátého mistrovství světa česká krasobruslařka Eliška Březinová. Šampionát, který od 18. do 24. března hostí kanadský Montreal, pro ni ovšem končí už po krátkých programech. S celkovým součtem 50,90 bodu skončila na 28. místě.

Svůj program hodnotím docela kladně, zabalila jsem všechny skoky, i když výjezdy úplně nevyšly a u každého skoku byla nějaká chybička. Jsem ale ráda, že jsem do všeho šla naplno a že tam nebyla nějaká velká chyba, typu proskočený skok nebo úplně pokažená pirueta,“ řekla bezprostředně po jízdě Březinová.

Hala byla už od prvních skupin ženské soutěže poměrně zaplněná. „Když jsme přijížděli do Montrealu, tak jsem slyšela, že lístky nejsou úplně prodané, tak musím říct, že jsem překvapená, že přišlo docela dost lidí, když je navíc všední den,“ zhodnotila Eliška atmosféru.

Snažila, jsem si to užít a myslím si, že se mi to povedlo a že ten desátý start na mistrovství světa v mých osmadvaceti zas tak špatný nebyl,“ dodala Březinová, když bylo jasné, že její výkon na postup stačit nebude.

To, že jde o její jubilejní desáté mistrovství zjistila přitom až v Montrealu. „V pondělí se mě na to ptali novináři, do té doby jsem si to vůbec neuvědomila. Snažila jsem si to užít, víc takových kulatých jubileí už mít nebudu,“ zažertovala. Ve startovním poli šlo o třetí nejstarší závodnici, před ní jsou Britka Nina Povey a Švédka Josefin Taljegard.

A co Elišku čeká teď? „Určitě se půjdu podívat na další závody a fandit našim. Po návratu do Česka se pak budu věnovat studiu a potom přípravě na další sezonu,“ potěšila Eliška Březinová svoje fanoušky informací, že hodlá ve své kariéře pokračovat.

Výsledky krátkých programů žen najdete zde - http://www.isuresults.com/results/season2324/wc2024/SEG003.htm


přidáno 2024.03.21 03:42:48

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací