Extranet

Na mistrovství světa do Tchaj-peje vyrazila početná juniorská reprezentace


Od 28. února do 3. března proběhne v tchaj-wanské Tchaj-peji juniorské mistrovství světa v krasobruslení. Hned první den soutěží se představí juniorka Jana Horčičková a sportovní dvojice Debora Anna Cohen s Lukášem Vochozkou. Českou republiku budou reprezentovat také tři taneční páry, Eliška Žáková a Filip Mencl, sourozenci Natálie a Filip Blaasovi a Lauren Audrey Baťková s Jacobem Yangem.

Jako první zahájila svou soutěž velmi brzy ráno českého času sportovní dvojice Debora Anna Cohen a Lukáš Vochozka. Ti se dali dohromady teprve před touto sezonou. „Příprava na šampionát byla velmi intenzivní, makali jsme na sto procent, i když jsem byl nemocný,“ řekl před odletem Vochozka. „Těšíme se moc, je to naše první společná velká akce,“ doplnila ho Cohen.

Po nich se vydají na ledovou plochu juniorky i s Janou Horčičkovou. Ta si svou účast vyjela začátkem února, když zvítězila na juniorském mistrovství republiky. „Moc se těším. Můj cíl je zajet čistý krátký program, ale hlavně si to užít,“ svěřila se Horčičková.

Trojité zastoupení bude mít Česká republika v kategorii tanců ledě. Tuto možnosti vyjeli vloni sourozenci Kateřina a Daniel Mrázkovi, kteří vyhráli, letos však už závodí v seniorské kategorii.

Z pozice úřadujících mistrů republiky nastoupí v pátek ke krátkým tancům v rytmu 80. let Eliška Žáková a Filip Mencl. „Připravovali jsme se společně s našimi seniorskými reprezentanty dva týdny v Itálii pod vedením Mattea Zanniho,“ přiblížila finální část přípravy Žáková a její partner jí doplnil: „Snažili jsme se co nejvíce zapracovat jak na technice a celkovém obrazu obou dvou programů, tak i na fyzické stránce.“

Druzí v rámci republikového mistrovství dojeli Natálie a Filip Blaasovi. „Příprava na juniorské mistrovství světa začala v podstatě hnedka po mistrovství čtyř zemí v prosinci. V rámci přípravy jsme se zúčastnili závodu v Egni, ale bohužel ze zdravotních důvodů jsme museli z volné jízdy odstoupit. Naštěstí to nebylo nic vážného a po chvilce jsme mohli naskočit zpátky do tréninků. Na mistrovství se těším, nejvíc na tamní jídlo,“ řekl Blaas. „Bude to pro nás veliká zkušenost, kterou určitě využijeme do další sezóny. Těším se, také na to, že poznám nové místo,“ dodala Blaasová.

Třetí místo pro sebe vybojovali Lauren Audrey Baťková a Jacob Yang, kteří Česko reprezentují od této sezony. „Je skvělé, že hned první rok v české reprezentaci můžeme jet na mistrovství světa juniorů, první v naší kariéře,“ neskrývala nadšení Baťková. „S celým naším týmem jsme poctivě trénovali, na přípravě se podíleli také Tanith Belbinová a Charlie White,“ dodal Yang.

Program a výsledky můžete nalézt na tomto odkazu - https://www.isuresults.com/results/season2324/wjc2024/  Ale pozor na časový posun, ten je oproti našemu času -7 hodin

Průběžné novinky a zajímavosti budou na sociálních sítích Českého krasobruslařského svazu www.facebook.com/czechfigureskating nebo www.instagram.com/czechfigureskating/


přidáno 2024.02.28 09:15:34

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací