Extranet

Dresden Cup 2024: sedm českých týmů na stupních vítězů


Do ISU závodu Dresden Cup 2024  se v sedmi kategoriích přihlásilo celkem 58 týmů synchronizovaného bruslení, mezi nimi 12 českých. A sedm z nich odjelo z Drážďan s medailemi.

Hned první, páteční den byl pro české týmy velmi úspěšný. V žákovských kategoriích přinesl zlato pro KOMETU Juvenile a bronz pro PRIMU v Basic Novice. Kometa Juvenile startovala letos na čtyřech mezinárodních závodech a ze všech přivezla zlato.

V ISU kategoriích Junior a Senior v pátečních krátkých programech shodně třetí stupínek obsadily KOMETA a OLYMPIA. Obzvlášť pro Olympii šlo o velice důležitý závod – poslední před seniorským mistrovstvím světa – na kterém si mohla připsat body do sezonního ISU žebříčku a vylepšit si skóre po závodě v Polsku.

V sobotu se do závodění zapojila i KOMETA Advance Novice. Od ní se očekávalo vítězství, své soupeře, polský tým Le Soleil a německý Team Berlin Novice, už totiž na předchozích závodech sezony porazila. A očekávání splnila, s náskokem deseti bodů svou kategorii vyhrála a sezonu tak uzavřela opět zlatem.

Ve volných jízdách pak KOMETA Junior mezi jedenácti týmy postoupila ještě o příčku výš, porazila vítěze z krátkých programů, německý Team Berlin Junior, z Drážďan odjela se stříbrnými medailemi a nejlepším sezonním skóre 120,81 bodu. GEMINI startovaly v patnácti kvůli nemocné bruslařce, a když vám někdo chybí do zvedaček, to dokáže rozhodit i zkušené závodnice. Snad se jihlavským juniorkám povede lépe za měsíc na jejich posledním závodě v Höchstadtu. Vítězem juniorské kategorie se stal maďarský Team Magic, který se po tomto závodě nominoval na mistrovství světa v Neuchatelu, kde se s ním a dalšími 22 týmy z celého světa utká už za necelé tři týdny pražská Harmonia.

OLYMPIA mezi devíti seniorskými celky zvýšila svůj náskok na čtvrtý, německý tým United Angels a udržela třetí místo se ziskem 171,43 bodu. A teď má měsíc na to, aby tuto pěknou formu ještě vylepšila na vrcholný závod sezony – dubnové mistrovství světa v Záhřebu. Jejími soupeři budou mimo jiné Team Berlin 1 z Německa a Team Passion z Maďarska, které na Dresden Cupu získaly zlato (Team Berlin 1) a stříbro (Team Passion).

V kategorii Mixed Age zůstal těsně pod stupni vítězů tým THE CRYSTALS (4. místo), na šestém místě z celkových 11 týmů jej doplnil i jihlavský TREND.

A dobytím stupňů vítězů završily poslední den závodu v Drážďanech české Adult týmy. Díky ICE CHICAS slyšela hala českou hymnu, která hrála stejně tak pro stříbrné GOLDIES.

Další mezinárodní závod se koná 23.-24. března v Höchstadtu. Ve startovce Bavaria Cupu je zapsaných 21 českých týmů! Vrchol sezony má před sebou česká reprezentace – Harmonia březnové MSJ v Neuchatelu a Olympia dubnové MS v Záhřebu.

 

Umístění českých týmů, Dresden Cup 2024 Kategorie ISU Senior
3. OLYMPIA (Praha)

ISU Junior
2. KOMETA (Praha), 7. GEMINI (Jihlava)

ISU Advance Novice:
1. KOMETA (Praha)

Juvenile: 1. KOMETA (Praha), 9. UNO (Jihlava), 11. LITTLE STARS (Kuřim)

Basic Novice:
3. PRIMA (Jihlava)

Mixed Age:
4. THE CRYSTALS (Příbram) 6. TREND (Jihlava)

Adult:
1. ICE CHICAS (Praha), 2. GOLDIES (Praha)

 

Výsledky ISU Dresden Cup 2024 https://admin.dresdner-eislauf-club.de/_content/_13/2023-2024/DresdenCUP_ISU/Result/index.htm

Výsledky Interclub Dresden Cup 2024 https://admin.dresdner-eislauf-club.de/_content/_13/2023-2024/DresdenCUP_InterClub/Result/index.htm


přidáno 2024.02.27 15:58:45

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací