Extranet

Georgii Reshtenko si zajel na ME osobní rekord a postoupil do volných jízd mistrovství Evropy


Do soutěže na mistrovství Evropy v Kaunasu Georgii Reshtenko zasáhl jako třetí z 32 účastníků. Už po jeho jízdě s bodovým ziskem 72,74 bodu, což je také jeho nový osobní rekord, bylo ale více než jasné, že na postup do volných jízd to bude bezpečně stačit. Nakonec z toho je průběžné 13. místo.

Se svým krátkým programem jsem spokojený. Sice jsem na začátku udělal hloupou chybu ve čtverném toeloopu, ale to asi proto, že jsem byl nervózní,“ řekl těsně po jízdě. „Za čtverným toelopem měl být navíc trojitý do kombinace, ale naštěstí se mi pak povedlo to napravit a skočil jsem místo toho trojitý lutz a toeloop,“ rekapituloval Reshtenko.

Už tou dobou tušil, že by jeho bodový zisk měl stačit na volnou jízdu, což se o několik minut později potvrdilo. „Na páteční volné jízdy se těším, protože to je moje silnější stránka a mám ten program rád,“ uvedl.

Vzhledem ke zdravotním problémům v loňské sezoně a v průběhu podzimu, klesl v mezinárodním žebříku, podle kterého se v soutěžích losuje startovní pořadí, tudíž startoval v Kaunasu hned na začátku soutěže mužů. Po říjnovém poranění vazu na Finlandia Trophy se dal velmi rychle do pořádku. „Ihned z Finska jsem odjel do Prahy, kde jsem měl skvělou lékařskou péči. Díky patří Kaise Brabcové, paní doktorce Velebové, ale také vedení Vysokoškolského sportovního centra, protože jsem se byl schopen po 35 dnech vrátit k tréninku,“ děkoval. „Na mistrovství republiky jsem trénoval jenom několik týdnů, od té doby jsem ale měl dobrou přípravu a mám mnohem lepší formu,“ hodnotil Reshtenko.

Spokojený byl i jeho trenér, bývalý český krasobruslař Michal Březina, pod jehož vedením se Georgii připravuje v kalifornském Irvinu.

Podpořit ho přišli i další členové české výpravy. „Bylo to super, udělám pro ně samozřejmě to samé, máme v české reprezentaci skvělé vztahy,“ dodal.

Volné jízdy jsou na programu v pátek od 17 hodin SEČ. Kompletní výsledky najdete zde - http://www.isuresults.com/results/season2324/ec2024/SEG001.htm


přidáno 2024.01.10 21:08:22

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací