Extranet

Sportovní dvojice Kucianová a Bidař při svém debutu na mistrovství Evropy postoupila do volných jízd


Úplně prvními sportovci, kteří zasáhli do soutěží na mistrovství Evropy v krasobruslení v litevském Kaunasu, byli Barbora Kucianová a Martin Bidař. Bezchybný krátký program českého sportovního páru, který jim vynesl nové osobní bodové maximum 52,49 bodu, stačil k postupu do volných jízd z průběžného 13. místa.

Jsme určitě spokojení, předvedli jsme jednu z lepších jízd, jaké jezdíme i v tréninku. Takže to, co jsme chtěli zajet, se nám povedlo,“ hodnotila Kucianová bezprostředně po jízdě. „Je to pro nás první Evropa, takže jsme se chtěli soustředit hlavně sami na sebe, což se povedlo,“ dodal Bidař bezprostředně po programu, kdy ještě nebylo jisté, zda-li postoupí mezi 16. nejlepších dvojic do volných jízd.

O několik desítek minut později se k radosti z dobré jízdy přidala i ta z postupu. „Bylo to trochu napínavé, ale dopadlo to dobře,“ řekla s úsměvem Barbora Kucianová a Martin Bidař ji doplnil: „Je vidět, že úroveň je docela vysoká. Párů na stejné výkonností úrovni je docela dost a když některý udělá chybu, stojí ho to hodně bodů a pozic. O to víc jsme rádi, jaký výkon jsme předvedli.“

S Barborou Kucianovou se dali jako pár dohromady přes sezonou. Trenují je dva trenéři. V Litvě je s nimi Ondřej Hotárek, původem z Brna, ale mnoho let reprezentující Itálii, kde také nyní trenérsky působí. „Dojíždět za Ondrou do Bergama je pro nás super, protože je tam mnoho párů, včetně naprosté evropské špičky a loňských mistrů Evropy. Je to velké centrum, zkušení trenéři a myslím, že nám to hodně pomáhá,“ shrnuje výhody zkušený Martin Bidař. Ten má na svém kontě i juniorský světový titul, který získal v roce 2016 se svou první partnerkou Annou Duškovou.

Jejich trenérem je také Martinův starší bratr Petr, sám bývalý krasobruslař a reprezentant ve sportovních dvojicích. „Hned nám volal, aby nám pogratuloval k výkonu a pak i k postupu,“ nešetřila úsměvy Barbora. „Samozřejmě nám řekl i svůj pohled, ale pochválil nás, že jsme to zvládli,“ doplnil Bidař.

A vyhlídky na volnou jízdu? „Budeme se snažit o to samé, co před krátkým programem: soustředit se na sebe, ale zároveň si to užít, těšíme se,“ řekl závěrem Martin Bidař.

Volné jízdy jsou na programu zítra od 18 hodin SEČ. Výsledky krátkých programů zde - http://www.isuresults.com/results/season2324/ec2024/SEG005.htm


přidáno 2024.01.10 15:13:10

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací