Extranet

Společné mistrovství Česka, Slovenska, Polska a Maďarska v krasobruslení proběhne v půlce prosince v Turnově


Od 14. do 16. prosince se stane severočeský Turnov hostitelem mistrovství republiky v krasobruslení, které se již několik let pořádá jako 4Nationals společně se Slovenskem, Polskem a Maďarskem.

„To, že se Český krasobruslařský svaz stává letos, po čtyřech letech opět hostitelem této akce, je pro nás velkým závazkem. Ve své podstatě jsme se asi všichni těšili, že se tato významná akce uskuteční opět v České republice,“ říká úvodem předseda svazu Stanislav Židek.

„Musím ale otevřeně přiznat, že se nám při hledání pořadatele opravdu ze situace zamotala hlava,“ dodává s tím, že do hledání vhodného místa zasáhly jak rekonstrukce, tak vytíženost jednotlivých zimních stadionů. „Vědělo se, že v Ostravě probíhá velká rekonstrukce zimního stadionu v Porubě a nebylo by možné při řadě akcí v Ostrava Areně zabrat tuto halu na tři dny. Dalším potenciálním zájemcům ve vyhřívaných halách však vlastnímu uspořádání bránily již podepsané smlouvy. Nejinak tomu bylo i v Liberci, ale jsme velice rádi, že se přesto nakonec ujal organizace BK Variace Liberec, ale pouze s možností uspořádání akce mimo toto město. Volba padla na Turnov a jeho Zimní stadion Ludvíka Koška. Nepatří mezi ty vyhřívané, ale vstřícnost a ochota vedení poprat se se všemi ,nástrahamiʼ organizace je příslibem, že to bude hezké mistrovství,“ uvádí předseda Židek.

Krátké programy a rytmické tance jsou na programu v pátek 15. prosince, volné jízdy pak v sobotu 16. prosince. Mezi potvrzenými účastníky jsou například několikanásobná reprezentantka České republiky na mistrovstvích světa, Evropy i olympijských hrách - Eliška Březinová, nebo stále ještě úřadující juniorští mistři světa v tancích na ledě Kateřina a Daniel Mrázkovi, kteří od letošní sezony závodí mezi seniory. Přesný časový harmonogram i seznam účastníků bude znám až v týdnu před soutěží.


přidáno 2023.12.05 10:31:17

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací