Extranet

Světový šampionát v Praze? Český krasobruslařský svaz podal kandidaturu na mistrovství světa v roce 2025, 2026 a 2027


Předseda ČKS Stanislav Židek na dnešním mediálním brífinku s novináři oznámil, že vedení Českého krasobruslařského svazu podalo přihlášku k pořádání třech světových šampionátů v letech 2025 až 2027. To by se uskutečnilo v libeňské O2 areně.

 

Hlavní město se může po může akce dočkat po dlouhých 32 letech. „S kandidaturou nám velmi pomáhá zkušenost z ostravského mistrovství Evropy v roce 2017. Tam jsme krasobruslařskému světu ukázali, že takovou akci jsme schopni úspěšně uspořádat,“ popsal předseda ČKS Stanislav Židek. O podpoře akce ze strany státu již proběhla předběžná jednání předsedy Stanislava Židka se šéfem Národní sportovní agentury Filipem Neusserem. „Oproti mistrovství Evropy bychom díky vyššímu počtu diváků získali vyšší příjmy ze vstupného. Akce by přilákala větší počet sponzorů a také bychom získali více z prodeje televizních práv. Věřím, že dostaneme příležitost mistovství uspořádat a oprezentovat české krasobruslení po celém světě,“ dodal Židek.

 

Praha pomýšlela už na hostitelství mistrovství světa 2024, jenže původní plány narušilo covidové období, během nějž došlo ke zrušení světového šampionátu 2020 v Montrealu. Kanadě byl poté náhradou přidělen právě šampionát na rok 2024. V sezoně 2023 přivítá krasobruslaře japonská Saitama.

 

Předseda ČKS se také poohlédl za uplynulou olympijskou sezónou, kterou zhodnotil jako úspěšnou. „V Pekingu jsme měli zastoupení ve všech kategoriích a poprvé v historie České republiky jsme se účastnili týmové soutěže. Velmi dobré výkony předváděli také závodníci v juniorských kategoriích a týmy synchronizovaného bruslení. Všem bych chtěl moc poděkovat za reprezentaci českého krasobruslení,“ zhodnotil Židek.

 

Na přelomu srpna a září Český krasobruslařský svaz uspořádá v Ostravě juniorskou Grand Prix. „Z našeho pohledu jsou přípravy ve finální fázi. Jsme rádi, že se k nám sjede juniorská špička. Pro naše reprezentanty půjde o skvělou zkušenost zazávodit si se světovou konkurencí, kde můžou nabrat spoustu zkušeností.


přidáno 2022.04.22 16:45:46

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací