Extranet

Čeští krasobruslaři vezou z juniorského mistrovství světa tři umístění v TOP 20


Čeští krasobruslaři vezou z juniorského mistrovství světa tři umístění v TOP 20

 

Od 14. do 17. dubna se v estonském Tallinu uskutečnilo mistrovství světa juniorů v krasobruslení. Z české reprezentace, která měla zastoupení ve všech kategoriích, dopadla nejlépe sportovní dvojice Barbora Kuciánová a Lukáš Vochozka, která si odváží z Estonska 9. místo. Jednu pozici za TOP 10 zaostal junior Georgii Reshtenko, patnáctiletá Barbora Vránková v osobním rekordu bere 17. místo. Šampionát předčasně skončil pro taneční pár Denisu Cimlovou a Viléma Hlavsu, kteří po chybě v krátkém programu nepostoupili do volných jízd.

 

Pouze deset sportovních dvojic se přihlásilo do mistrovské soutěže. „S výkonem jsme spokojeni. Myslím si, že se nám vše kromě zvedačky podařilo podle plánu. Ta chyba nám bohužel sebrala hodně bodů, ale i tak jsme rádi, jak jsme dnes zajeli,“ ohodnotila krátký program Kuciánová, po kterém drželi devátou příčku. Mnohem lepší výkon předvedli ve volné jízdě. Ta se nám kromě drobných chyb povedla na výbornou. Škoda té hrubky v kraťasu. Bez ní bychom mohli pomýšlet výš. Ale i tak jsme moc spokojení,” zhodnotil výsledné deváté místo a vylepšený osobní rekord o 78 setin na 116,91 bodů Lukáš Vochozka. Mistrovské tituly si odváží do Gruzie Karina Safinová a Luka Berulava se 188,12 body. Stříbro si odváží Australané Golubevová a Giotopoulos Moore a na bronzový stupínek vystoupali McIntoshová s Mimarem z Kanady.

 

Druhý nejlepší výkon z české výpravy v tallinnské Tondiraba Ice Hall předvedl Georgii Reshtenko. Český juniorský reprezentant skončil jak v krátkém programu, tak i v celkové klasifikaci na 11. místě. V součtu obou jízd získal 201,76 bodů a zaostal tak o 4,37 bodů za vytouženou první desítkou. Mistrovský titul si odváží suverénní Američan Ilia Malinin (276,11).

 

Velká očekávání nepotvrdil taneční pár Cimlová – Hlavsa. Ti zejména kvůli zaváhání na začátku jejich krátkého programu obsadili 21. místo.  „Udělali jsme velkou chybu v twizzlu. Ta se bohužel odrazila v celkovém bodovém hodnocení i přes to, že jsme zbytek zajeli téměř perfektně,“ popsali zklamaní Cimlová s Hlavsou. České duo obsadilo první nepostupovou pozici a světový šampionát pro ně tak skončil předčasně. „Před odjezdem jsme si dali cíl být v TOP 10, což se nám nepovedlo. Neúspěch hodíme za hlavu, vezmeme si ze závodu jen to pozitivní a jedeme dál,“ dodala Cimlová.

 

Celou sezónu hodnotí pár i díky mistrovskému titulu a vítězství na Four National Championships jako vydařenou. „Vstup do ní byl kvůli zranění Denči obtížný. Pak jsme se ale stali mistry republiky, tudíž není důvod být jakkoliv naštvaní,“ zhodnotili Cimlová s Hlavsou, na které nyní v bruslařské pauze čekají studentské povinnosti.

 

Jako poslední z české výpravy na led nastoupila teprve patnáctiletá Barbora Vránková, která si o více jak 8 bodů vylepšila osobní rekord (na 52,89 bodů) v krátkém programu. „S dnešním programem jsem moc spokojená. Byla to pro mě nová zkušenost a moc jsem si jízdu a atmosféru v hale užila,“ popsala dvacátá nejlepší závodnice po krátkém programu. Skvělou fazónu si udržela také do volných jízd a v celkovém hodnocení si odváží z Tallinu 17. místo v novém osobním rekordu 145,75 bodů. Těsný souboj o světový titul dopadl lépe pro Američanku Levitovou, která byla o 54 setin lepší než její korejská soupeřka Jia Shin.

 

Podrobné výsledky ze všech soutěží je možno vyhledat na oficiální webové stránce (http://www.isuresults.com/results/season2122/wjc2022/).

 


přidáno 2022.04.17 20:44:15

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací