Extranet

Českou juniorskou reprezentaci čeká světový šampionát v Tallinu


Od 13. do 17. dubna se v estonské metropoli uskuteční mistrovství světa juniorských kategorií v krasobruslení. Šampionát, který už původně v březnu měla hostit bulharská Sofie, přeložila ISU na dubnový termín kvůli pandemii koronaviru. České krasobruslení bude mít zastoupení ve všech čtyřech kategoriích. Mezi juniorkami se představí Barbora Vránková, mezi juniory Georgii Reshtenko, v kategorii sportovních dvojic Barbora Kuciánová, Lukáš Vochozka a mezi tanečními páry nechybí Denisa Cimlová s Vilémem Hlavsou.

 

Nemalé ambice vkládá do tanečního páru předseda ČKS Stanislav Židek. Největší českou nadějí na úspěch budou Denisa Cimlová a Vilém Hlavsa, kteří trénují u bývalé skvělé italské krasobruslařky Barbary Fusar-Poliové. Jsou kvalitně připraveni a věříme, že dosáhnou na dobrý výsledek. Slušné umístění očekáváme i od sportovní dvojice Barbora Kuciánová, Lukáš Vochozka. Bohužel ale kategorie sportovních dvojic nebude příliš početně obsazena a nepoměří se tak s veškerou světovou konkurencí. Talentovaný a šikovný je Georgii Reshtenko, který už skáče čtverný skok. Věřím, že se všichni reprezentanti předvedou v tom nejlepším světle a dojedou si pro co nejlepší umístění.

 

Situace s přesunem šampionátu není ideální. Všichni se připravovali a ladili formu na původně stanovený termín. Po domácím mistrovství byli všichni krasobruslaři ideálně připraveni. Ale holt nastala situace, že ISU rozhodla vzhledem k pandemii covidu mistrovství světa přeložit. Bude to pro juniorské reprezentanty výzva. Věřím, že i tak předvedou naši krasobruslaři to nejlepší,” popřál české výpravě Židek.

 

Soutěže v tallinské Tondiraba Ice Hall odstartují ve čtvrtek hodinu po poledni junioři krátkým programem. Po nich se ve večerním programu představí i sportovní dvojice. Krátký program pro taneční páry začne v pátek 15. dubna a jako poslední vyjedou na led juniorky v dopoledním sobotním krátkém programu. Volnými jízdami jako první své účinkování na juniorském vrcholu zakončí sportovní dvojice (pátek 15. dubna v 19 hodin), po nich junioři (sobota 16. dubna v 18:15) následované tanečními páry (neděle 17. dubna v 11:45). Celý šampionát završí volné jízdy juniorek (17. dubna v 15:45).

 

Startovní listiny a výsledky je možné sledovat na oficiální stránce mistrovství www.jwskate2022.eu.

 


přidáno 2022.04.13 14:09:07

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací