Extranet

Čeští krasobruslaři se sešli v Ostravar aréně


Od čtvrtku 27. do soboty 29. srpna probíhaly v Ostravar aréně výkonnostní prověrky českých krasobruslařů. Loňská sezóna byla předčasně ukončena díky koronavirové pandemii, ta letošní je zatím nejasná. I přesto se do jeho začátku vrhli někteří s velkou parádou. 

Reprezentačních prověrek se zúčastnili dva muži (Jiří Bělohradský, Georgii Reshtenko), tři ženy (Eliška Březinová, Nikola Rychtaříková, Dominika Motlochová), junior Damian Malczyk z Českého Těšína, mezi juniorkami to byla loňská juniorská mistryně republiky Thea Reichmacherová dále pak N. Mikešová, E. Odnohová, A. Neveselá, S. Řehořková, K. Smolová, O. Gajdošová, V. Haberzettlová, M. Vrašťáková, K. Fričová, jedna seniorská (Jelizaveta Žuk - Martin Bidař) i juniorská (Barbora Kuciánová - Lukáš Vochozka) sportovní dvojice, seniorský taneční pár Natálie - Filip Taschlerovi a tři juniorské, mezi nimiž byl i krnovský rodák Vilém Hlavsa s Denisou Cimlovou.

Za mne to bylo super a celkově na začátek to mohu hodnotit jako dobrý krok dopředu v této sezóně. Myslím si, že jsme na letošek připraveni a budeme trénovat dál," hodnotí Filip Taschler program. Spolu s Natálii předvedli zcela novou choreografii i celkovou image a to nejen v rytmických tancích, ale také ve volné jízdě. "Snažili jsme si najít novou cestu k tomu, abychom vypadali více dospěle a posloucháme trenéra v tom, co nám doporučuje," dodává Natálie. Sourozenci Taschlerovi se na prověrkách v Ostravě prezentovali již v kategorii seniorů a předvedli velmi podařený výkon. 

Stejně jako Eliška Březinová, jejíž výkon komentuje předseda ČKS Stanislav Židek takto: „V novém, velice hezkém programu se Eliška našla. Bylo cítit, že ji baví a prožívala ho. Ne vše už bylo povedené, ale ukázala, že je na dobré cestě,“ pochválil Židek českou mistryni.

První start v nové sezoně plánuje většina českých krasobruslařů od 23. do 26. září v německém Oberstdorfu, dalším by pro většinu z nich měl být Budapest Trophy od 15. října v Maďarsku. Uvidíme, jak se situace bude dále vyvíjet. 


přidáno 2020.08.31 19:34:40

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací