Extranet

Pardubice hostily Mistrovství ČR žactva pro rok 2020.


Od pátku 6. do neděle 8. března hostily Pardubice Mistrovství ČR v krasobruslení pro rok 2020 v kategoriích žactva, mladšího žactva a nejmladšího žactva. Organizací šampionátu akce byl pověřen Krasobruslařský klub Pardubice.

„Za pořadatelský klub hodnotím letošní žákovské Mistrovství ČR jako velmi vydařené, a to nejen po organizační stránce, ale i té sportovní. Pro všechny účastníky jsme vytvořili co nejlepší podmínky, aby mohli na vrcholu sezóny předvést ty nejlepší výkony, k čemuž přispělo i příjemné prostřední pardubické arény,“ komentuje Miroslav Blaťák, předseda Krasobruslařského klubu Pardubice.

Nad celou sportovní akci převzali osobní záštitu radní Pardubického kraje René Živný a náměstek primátora Statutárního města Pardubice Jakub Rychtecký.

Slavnostní zahájení a losování proběhlo v kongresovém centru Univerzity Pardubice v páteční podvečer za přítomnosti všech závodníků, trenérů, vrchních rozhodčích, rodičů i hostů.

V sobotu byly na programu volné jízdy nejmladších žáků a nejmladších žaček, po nichž následovaly krátké programy žaček a žáků. Volné jízdy mladších žáků a mladších žaček, stejně jako volné jízdy žáků a žákyň proběhly v rámci nedělního dne. 

V rámci žákovského Mistrovství ČR mistrovství se v 6 kategoriích předvedlo 116 soutěžících z 31 klubů z celé ČR, kteří se kvalifikovali na základě výsledků Českého poháru 2019/20.

„Těší mne, že důvěru, se kterou ČKS svěřil uspořádání tak významné akce našemu Krasobruslařskému klubu Pardubice, jsme nezklamali a šampionát měl mezi účastníky velice dobré ohlasy. Největší radost mi však udělalo, že se závodnicím Krasobruslařského klubu Pardubice podařilo na domácím ledě získat kompletní sbírku medailí,“ říká Miroslav Blaťák.  

Pro Krasobruslařský klub Pardubice to sice bylo premiérové pořádání žákovského mistrovství v krasobruslení, ale má dobré zkušenosti s pořádáním krasobruslařských soutěží – například již 50 ročníků Malé ceny Pardubic. Pardubický klub má dlouholetou tradici, aktuálně v něm mají 86 registrovaných sportovců, z nichž 26 je sólových krasobruslařů. V Krasobruslařském klubu Pardubice se věnují i synchronizovanému bruslení, jeho součástí jsou i tři skupiny synchronizovaného bruslení Orion, Polárky a Avalanche, které klubu přináší velké úspěchy nejen doma, ale i v zahraničí. Krasobruslařský klub Pardubice je domácím klubem i pro Nikolu Rychtaříkovou, která v minulém týdnu reprezentovala Českou republiku na juniorském světovém šampionátu v estonském Tallinnu.

Výsledky Mistrovství ČR v krasobruslení pro rok 2020:

Kategorie nejmladší žáci:

1.JAKUB TYKAL (BK Uherský Brod) -  41.01 bodů

2.VLASTIMIL MRÁZEK  (KK Nymburk) - 36.70 bodů

3.JAN KLEMENT  (USK PRAHA) - 31.25 bodů

Kategorie nejmladší žačky:

1.místo JANA HORČIČKOVÁ (KK Pardubice) -  42.90 bodů

2.místo ALŽBĚTA KVÍDEROVÁ (BK České Budějovice) - 42.20 bodů

3.místo VIKTORIE KUCIANOVÁ (BK České Budějovice) - 41.85 bodů

Kategorie mladší žáci:

1.místo VOJTĚCH WARISCH (BK Ostrava) - 56.68 bodů

2.místo JINDŘICH KLEMENT (USK Praha) - 46.65 bodů

3.místo DAVID KASL (KK Plzeň) - 41.40 bodů

Kategorie mladší žačky:

1.místo BARBORA TYKALOVÁ  (BK Uherský Brod) - 63.96 bodů

2.místo KATEŘINA HANUŠOVÁ (KK Pardubice) - 59.09 bodů

3.místo NIKOLA FOJTÍKOVÁ (Kraso klub Valašské klobouky) - 58.45 bodů

Kategorie žáci:

1.místo DAMIAN MALCZYK (TJ Slavoj Český Těšín) - 102.36 bodů

2.místo SEBASTIAN MALCZYK (TJ Slavoj Český Těšín) - 68.44 bodů

3.místo KAREL KOSTROŇ (VSK Technika Brno) - 67.65 bodů

Kategorie žačky:

1.místo BARBORA KUCIANOVÁ  (BK České Budějovice) - 105.19 bodů

2.místo AMELIE VALENTOVÁ  (USK Praha) - 104.63 bodů

3.místo KAROLÍNA BAŤKOVÁ (KK Pardubice) - 90.32 bodů

Kompletní výsledky naleznete ZDE...

   

 


přidáno 2020.03.09 14:22:56

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací