Extranet

Litoměřice hostí juniorské mistrovství České republiky v krasobruslení


Litoměřice ožijí juniorským mistrovstvím ČR, a to hned v několika kategoriích, jde o sólovou kategorii juniorů a kategorii tanečních párů žactva. Nedílnou součástí bude Přebor ČR v sólových kategoriích seniorů. Akce proběhne v termínu od 7. do 8. února.

Pořadatelem akce je krasobruslařský klub ASK krasobruslení Lovosice, který má za sebou padesátiletou tradici a v současnosti klub navštěvuje 32 dětí od kategorie přípravky po kategorii juniorky. Hlavní trenérkou ASK Lovosice je Veronika Lebedová, která ČR reprezentovala na několika mezinárodních soutěžích v kategorii sportovních dvojic společně s Markem Sedlmajerem.

Toto mistrovství by mělo ukázat na současnou připravenost sólových kategorií juniorů na MS juniorů. Obě párové kategorie o účast na tomto mistrovství již bojovali v rámci mezinárodního MČR, které proběhlo v prosinci v Ostravě. Mimo umístění předpokládající případnou nominaci je nezbytné naplnit bodová kritéria stanovená Mezinárodní bruslařskou federací (ISU),“ komentuje předseda Českého krasobruslařského svazu Stanislav Židek.

V pátek je na programu krátký program juniorů a juniorek, v sobotu proběhnou volné jízdy.

Diváci se mohou těšit mj. na Matyáše Bělohradského, Filipa Ščerbu, Nikolu Rychtaříkovou, Kláru Štěpánovou nebo nadějnou Theu Reichmacherovou.

LIVE přenos můžete sledovat ZDE

Výsledky pak ZDE


přidáno 2020.02.06 13:26:40

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací