Extranet

Ostravu čeká nevídaná podívaná, na ledě se potká 8 olympijských vítězů v rámci show Fire on Ice.


OSTRAVA (4. září 2019) – Výčet hvězdných osobností bývalého i současného světa krasobruslení pro mimořádnou show Fire on Ice se rozrostl o tři zvučná jména. V OSTRAVAR ARÉNĚ v Ostravě se ve středu 6. listopadu divákům představí také olympijská vítězka ze Soči 2014 Adelina Sotnikovová nebo taneční pár Ekaterina Bobrovová s Dmitrijem Solovievem, kteří vlastní zlato ze Soči i stříbro z Pchjongčchangu.

Historicky první ruská vítězka na olympiádě v kategorii žen Adelina Sotnikovová se do dějin krasobruslení, zejména tohoto ruského, zapsala tím, že domácí seniorský šampionát dokázala vyhrát už ve svých dvanácti letech. Pak se stala juniorskou mistryní světa a dvakrát vybojovala stříbro na mistrovství Evropy. Před dvěma lety na evropském šampionátu v Ostravě Sotnikovová nestartovala, o to víc organizátory Fire on Ice těší, že se podařilo tuto skvělou krasobruslařku do programu získat. „Před bratislavským publikem jsem vystupovala už v exhibici s Jevgenijem Pljuščenkem a publikum bylo fantastické. Proto se na Slovensko i do Čech opravdu těším. Navíc se cítím být ve skvělé formě,“ přiblížila svou motivaci Sotnikovová.

Medailová sbírka Bobrovové a Solovieva je ještě bohatší. Ruský taneční pár během své kariéry získal vedle zlata a stříbra z olympijských her i světový bronz a kompletní sadu jedné zlaté, tří stříbrných a dvou bronzových medailí z evropských šampionátů. Poslední z bronzů je svázán s ostravským ledem a úspěšným mistrovstvím Evropy v roce 2017.

Jedinečná show Fire on Ice bude věnována legendárnímu československému krasobruslaři, olympijskému medailistovi a dvojnásobnému mistru Evropy Jozefu Sabovčíkovi, který si naplánoval originální rozlučku s kariérou - jako rodák z bývalého Československa se se svou úspěšnou a bohatou kariérou rozloučí nejdřív v Ostravě (6. listopadu) a pak v Bratislavě (7. listopadu).

Sám už mnohokrát připomněl, jak moc ho těší, že nabídku vystoupit ve společném programu přijalo tolik skvělých závodníků. „Dlouho jsem uvažoval, zda vůbec svou kariéru zakončit takhle ‘oficiálním’ způsobem, zda jenom tak potichu nezmizet ze scény. Ale zájem krasobruslařských hvězd současnosti o společnou show mě přesvědčil. Představit se na závěr své kariéry před českým publikem bude pro mě mimořádně emotivní moment,” říká Jozef Sabovčík.

Jednou z nejzářivějších hvězd bude také olympijský vítěz ze Salt Lake City 2002, čtyřnásobný mistr světa a trojnásobný evropský šampion Alexej Jagudin. Když v roce 1998 vyhrál světový šampionát v Minneapolisu, bylo mu teprve osmnáct let. Byl nejmladším světovým šampionem v historii. V roce 2002 dostal Jagudin nejvyšší známky z volného programu v historii olympijských her ve starém způsobu bodování, když získal čtyřikrát známku 6,0 za umělecký dojem. Žádnému jinému krasobruslaři se v historii olympiád nikdy nepodařilo získat víc než jednu „šestku“. Je také prvním mužem v historii tohoto sportu, který zvítězil ve všech soutěžích během jedné sezóny, a to v sezóně 2001/2002 na evropském šampionátu, Grand Prix, mistrovství světa i na olympijských hrách.

Fanoušci v Ostravě se rozhodně mají na co těšit. V originálním programu, který bude zejména hudebními motivy věnován kariéře Jozefa Sabovčíka, budou moct obdivovat další olympijské vítěze, sportovní dvojici Tatianu Totmianinovou a Maxima Marinina, olympijského vítěze v párech Romana Kostomarova i výkony světových akrobatických hvězd Vladimira Besedina a Alexeje Polishchuka. Chybět nebudou ani nejzvučnější domácí krasobruslařská jména, jako mistr Evropy Tomáš Verner nebo sourozenci Eliška a Michal Březinovi.

Kromě řady pozitivních ohlasů na pozvánky k účasti na show Fire on Ice, řeší organizátoři také jednu nemilou zprávu. Úřadující evropský šampion Javier Fernandez ze Španělska bohužel do Ostravy nepřijede. Musel uplatnit na poslední chvíli oznámené smluvní závazky ke dlouhodobému sponzorovi.

Legendární Jozef Sabovčík se nerozloučí pouze s českým publikem, definitivní „sbohem“ řekne fanouškům na domácím ledu – 7. listopadu se show Fire on Ice představí v Bratislavě na Zimním stadionu Ondřeje Nepely. 

Vstupenky v cenové hodnotě od 690 do 1290 korun jsou v prodeji prostřednictvím sítě Ticketportal.

Web: fire-on-ice.cz

Facebook: www.facebook.com/fireonice2019/

"Komerční sdělení"


přidáno 2019.09.05 13:14:07

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací