Extranet

V Náchodě proběhlo první únorový víkend MČR juniorů.


První únorový víkend proběhlo na zimním stadiónu v Náchodě Mistrovství České republiky juniorů. O tituly se bojovalo nejen v sólových juniorských kategoriích, ale také v kategorii tanečních párů žactva. Součástí byl také přebor ČR v sólových kategoriích seniorů (Mistrovství ČR juniorských tanečních páru proběhlo v prosinci v rámci MMČR seniorů v Budapešti).

V Náchodě se soutěžilo nejen o mistrovské tituly, ale také o nominaci na Mistrovství světa juniorů, které se letos uskuteční v měsíci březnu a to v chorvatském Záhřebu.

Mistryní České republiky v kategorii juniorek se stala Nikola Rychtaříková z klubu KK Pardubice se ziskem 127,01 bodů. Vicemistryní ČR se stala Kateřina Fričová z USK Praha s 126,56 body a třetí skončila Aneta Janiczková z klubu BK Ostrava s 106,22 body.

Mistrem České republiky v kategorii juniorů se stal Matyáš Bělohradský z klubu Akademie Tomáše Vernera s 186,39 body. Na druhém místě skončil Filip Ščerba z UKK Ústí nad Labem, který získal 148,88 budu a třetí byl Daniel Mrázek z KK Nymburk s 148,66 body.

Nikola a Matyáš si tak vyjeli nominaci na Mistrovství světa juniorů, gratulujeme!

Kompletní výsledky všech kategorií naleznete ZDE.

Fotogalerie z MČR je ke shlédnutí ZDE.


A jak hodnotí Mistrovství České republiky juniorů paní Monika Škorničková?

Výsledky MČRJ znáte, nominaci na MSJ také a určitě jste závod sledovali. Pokud mám porovnat neporovnatelné, tak dívky vyhrály nad chlapci. Jely odvážněji a méně kazily.

Nikola Rychtaříková a Káťa Fričová předvedly, že mají pevné nervy a s rozvahou a klidem předvedly svoji současnou úroveň. A tak to má být. Jejich bodový rozestup byl tak minimální, že je motivační pro jejich další tréninkové snažení. Ostatní dívky jely snaživě a statečně bojovaly o své body.

Matyáš Bělohradský vyhrál přesvědčivě a jsem ráda, že se mistrovství zúčastnil a nominaci na MSJ si v Náchodě vybojoval. Trochu mě mrzelo a věřím, že nejen mě, že Filip Ščerba a Dan Mrázek nejeli svůj standart a kazili. Ale jsou to zkušenosti, které jsou k nezaplacení. Další junioři ukázali své umění a byli tak trochu jen do počtu.

Tak takto k hodnocení našeho mistrovského závodu. A co do budoucna, milí závodníci a trenéři? Vím, že to víme všichni. Česká výkonnost pokulhává za tou evropskou i světovou a to není kritika, to je realita. Vím, vždycky mi svěřenci říkají - ale já se snažím... a já to nikdy nezpochybňuji. Jen se prosím nespokojujme s málem, hledejme cesty spolupráce a nové podněty.  Trochu mi teď naše situace připomíná situaci ve Španělsku před několika lety. Oni měli projekt Javier, my máme projekt Rafael. Tak zvedněme hozenou rukavici a vytěžme z toho všeho teď nabízeného co nejvíce, ať za rok můžu psát, jak doháníme alespoň evropskou úroveň. Držím Vám – nám palce.

Monika Škorničková


přidáno 2019.02.05 09:48:11

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací