Extranet

Michal Březina získal od Českého klubu fair play diplom za pomoc konkurentovi na ME


Český klub fair play ve čtvrtek 5. 4. 2018 ocenil férové postoje a činy ve sportu za rok 2017. Jedno z diplomových uznání putovalo také do rukou krasobruslaře Michala Březiny. Hlavní ceny za celoživotní postoje si odnesli fotbalový trenér Karel Brückner a tenisový kapitán Jiří Medonos. Hlavní cenu za čin získal cyklista Michal Bubílek.

V případě Michala Březiny šlo o pomoc Danielu Samohinovi, izraelskému reprezentantovi, kterému nedorazily brusle na evropský šampionát 2017 v Ostravě. Pro krasobruslaře je ztráta bruslí velký problém. Každý má svůj typ bruslí, na který je zvyklý při odrazech a při provedení jednotlivých prvků. Pokud má sportovec náhle použít jiné brusle, je to pro jeho výkon osudný omezující faktor.

Michal Březina se snažil izraelskému kolegovi pomoci. „Někteří se možná zaradovali, že jim odpadl soupeř. Takový nejsem. Pomohli jsme mu i s mým tátou sehnat boty a nože, na kterých mohl odjet závod. Moje náhradní boty s bruslemi nemohl Daniel úplně dobře použít, protože měl jinou značku bot. Ale nakonec jel na mých náhradních nožích,“ vzpomíná Michal Březina na událost z ME 2017 v Ostravě.  

 

 


přidáno 2018.04.06 11:04:01

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací