Extranet

Sourozenci Mrázkovi útočí na titul, Tykalová dvacátá.


Třetí den juniorského světového šampionátu nabídl krátký program tanečních párů a volné jízdy juniorek. Kateřina Mrázková a Daniel Mrázek potvrdili roli favoritů a ovládli krátký program.

 

Celkem třicet dvojic nastoupilo do soutěže tanečních párů. „Rytmický tanec se nám nepovedl přesně podle představ. Bylo tam pár menších chyb, které nás stáli pár bodů. Na druhou stranu jsme ale rádi, že se nám podařilo i přes velkou nervozitu zajet kvalitní program,“ ohodnotil výkon 71,19 bodů Daniel Mrázek. Na druhém místě po krátkém programu jsou Korejci Lim a Quan (71,08 bodů) a průběžné třetí místo drží britský pár Bekker, Hernandez (68,89). „Zítra budeme bojovat a pokusíme se předvést nejlepší jízdu co umíme,“ představila sobotní plány Kateřina Mrázková.

 

Svou pozici po krátkém programu udržela juniorka Barbora Tykalová. „Volná jízda mi nevyšla úplně podle mých představ. Jsem ráda, že jsem skočila první kombinaci, ale potom už to bylo horší. Nicméně jsem si to tady celkově užila a jsem ráda, že jsem tu mohla být,“ dodala dvacátá nejlepší krasobruslařka.

 

Mistryní světa se stala Japonka Mao Shimada (224,54) před korejskou závodnicí Jia Shin (201,90). Bronz putuje také do Japonska zásluhou Ami Nakai (197,40).

 

Program světového šampionátu vyvrcholí sobotním programem. Z pohledu českého fanouška budou nejatraktivnější volné jízdy tanečních páru (20:00 SEČ). Jako poslední se utkají o medaile junioři (neděle 0:15 SEČ)

 

 

Startovní listiny, výsledky a další informace je možná najít na oficiálním webu ISU www.isu.org.


přidáno 2023.03.04 07:46:38

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací