Extranet

Kuciánová s Vochozkou devátou nejlepší sportovní dvojicí


Druhým dnem pokračovalo mistrovství světa v Calgary. Z české reprezentace nastoupila sportovní dvojice Barbora Kuciánová s Lukášem Vochozkou neudrželi osmé místo po krátkém programu a propadli se o jednu pozici níž s celkovým výkonem 132,15 bodů.

 

„Pocitově se nám jelo dobře. Bylo tam pár větších chyb a to nás mrzí. Celé mistrovství jsme si ale moc užili,“ řekl po závodě Lukáš Vochozka. Mistry světa se stali Američané Sophia Baram a Daniel Tioumentsev (187,47) před Anastasií Golibevovou a Hektorem Giotopoilosem Moorem (170,36) z Austrálie. Bronzové medaile si pověsila na krk sportovní dvojice z Ukrajiny Violetta Sierova a Ivan Khobta (159,39)-

 

„Celá sezóna se nám povedla. Zlepšovali jsme se každým závodem a tady v Kanadě jsme zajeli asi úplně nejlépe. S celým rokem jsme moc spokojeni,“ ohodnotila celou sezónu Barbora Kuciánová.

 

Poprvé se v Calgary představili junioři. Nejlepší ze dvaačtyřiceti členného startovního pole byl japonec Kao Miura (85,11) před domácím Wesleym Chiu (80,56) a Švýcarem Naoki Rossim (79,46).

 

Program světového šmapionáru pokračuje pátečním programem. Jako první na led nastoupí juniorské taneční páry v čele s favority sourozenci Mrázkovými (20:00 SEČ). Večerními volnými jízdami zakončí své působení v Kanadě juniorky s českou zástupkyní Barborou Tykalovou (02:45 SEČ).


přidáno 2023.03.03 09:16:49

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací