Extranet

Taneční pár Natálie a Filip Taschlerovi vybojoval na ME šestou pozici


Sourozenecký taneční pár Natálie a Filip Tachlerovi skončil na mistrovství Evropy na skvělé šesté pozici. Češi tak vyrovnali dvacet osm let staré umístění Kateřiny Mrázové a Martina Šimečka, které zatím v historii samostatné České republiky nikdo nepřekonal. 

Tanečníci Taschlerovi vlétli do volné jízdy, v závěru ale překročili čas, za což přišla bodová srážka. „My jsme upravovali hudbu, takže je možný, že nám tam ta vteřina někde skočila,“ přibližuje Filip Taschler. Na medaili české dvojici nakonec chybělo necelých deset bodů „Ještě jsme asi mladí, musíme si tu takzvanou frontu na banány vystát,“ komentuje Taschler čekání na posun v tanečních párech. V poslední rozjížďce navíc byli sourozenci nejmladším párem. 

Možný zisk medaile si Taschlerovi připouštět nechtěli. „Nepřemýšleli jsme nad tím, chtěli jsme odjet tu naši jízdu,“ říká jednadvacetiletá závodnice. „Na tréninku jsme byli mnohem agresivnější a dynamičtější, možná nás to přece jen trochu svázalo,“ doplňuje sestru Filip. Šestým místem vyjeli Taschlerovi možnost startu druhého českého páru na příštím „Je to super, že nás tady příští rok bude víc,“ rozplývá se třiadvacetiletý krasobruslař. 

Do volné jízdy nastoupil český pár v nových šatech. „Po republice jsme je změnili, protože jsem s tím nebyla úplně spokojená, teď už se nám to líbí,“ usmívá se Taschlerová.Za měsíc a půl čeká Taschlerovi další vrchol sezony – mistrovství světa. „Máme před sebou hodně práce, budeme pokračovat v přípravě, kterou jsme nastolili po republice a uvidíme,“ popisuje Taschler další plány. „Naším cílem je TOP 10,“ uzavírá Natálie.

 

Snímek obrazovky 2023-01-28 v 23.48.19.png (1.55 MB)


přidáno 2023.01.29 09:08:37

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací