Extranet

Tanečníci sourozenci Taschlerovi jsou na ME po rytmickém tanci pátí


Sourozenecký taneční pár Natálie Taschlerová a Filip Taschler předvedl životní rytmický tanec a na mistrovství Evropy v krasobruslení útočí na medaili. Český pár je před volnými jízdami na páté pozici, na bronz ztrácí 0,65 bodu. 

Natálie a Filip Taschlerovi předvedli dechberoucí krátký program bez jediné chyby. „Jelo se nám skvěle, možná jsme moc chtěli, takže na konci už to bylo tak trochu na hraně,“ komentoval těsně po jízdě Filip Taschler. Český pár roztancoval i publikum, které ho potleskem do rytmu doprovázelo. „Diváci byli skvělí, já jsem nejvíc slyšela naši maminku,“ smála se Taschlerová. „Vždycky je to pro bruslaře super, když diváci začnou tleskat do rytmu, pak to chceme ještě víc rozjet,“ doplňuje sestru Taschler.

Zisk 76,91 bodu znamenal pro českou dvojici z Brna nejen sezonní maximum, ale i nový osobní rekord v rytmickém tanci. „Samozřejmě máme nějakou bodovou hranici, na kterou se chceme dostat, čím blíž k osmdesátce, tím líp,“ líčil Taschler.

Volná jízda čeká české sourozence už v sobotu. „Půjdeme si to znovu užít, stejně jako dneska,“ říkala Taschlerová. Dvojice může pomýšlet i na medailové umístění, na zatím třetí Finy Turkkilaovou a Versluise ztrácí něco přes půl bod. „Nad tím nepřemýšlíme, chceme dostat ten skvělý pocit do diváků i rozhodčích a uvidíme, na co to bude stačit,“ uzavírá Taschlerová.

Po rytmických tancích vede italská dvojice Charlene Guignardová a Marco Fabbri před Brity Lilah Fearovou a Lewisem Gibsonem. Třetí jsou domácí Finové. 

 

 


přidáno 2023.01.27 15:56:29

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací