Extranet

Čeští krasobruslaři získali v nové sezoně už šest medailí


Čeští krasobruslaři vstoupili do sezony 2022/23 správnou nohou. První závody nového ročníku mají za sebou nejen junioři, ale i senioři, včetně loňských olympioniků.

 

Mezi juniorskými reprezentanty jasně září sourozenecký taneční pár Kateřina Mrázková a Daniel Mrázek. Tato dvojice se zatím představila dvakrát na Juniorské Grand Prix v Ostravě, resp. v Egně. A oba závody jasně opanovala. Už v Ostravě Mrázkovi zvítězili s náskokem sedmnácti bodů, když získali 176,26 bodu. O šest týdnů později opět na ledě dominovali, tentokrát v italské Egně. Ziskem rovných 173 bodů si zajistili nejen druhé zlato v sezoně, ale i letenku na finále Juniorské Grand Prix do Turína.

 

Do sezony vstoupili i senioři. První závody absolvovala Eliška Březinová, na Challengeru v Lake Placid obsadila 10. místo se ziskem 129,15 bodu. Podruhé se česká reprezentantka představila na Nepelově memoriálu v Bratislavě, kde se jí krátký program absolutně nevydařil a do volné jízdy pro zranění vůbec nenastoupila. Týden před GP v Norwoodu byla Eliška ve skotském Dundee na Tayside Trophy. Po krátkém programu česká reprezentantka se skoro dvoubodovým náskokem vedla, nakonec však ne úplně povedenou volnou jízdou brala „jen“ stříbro. 

První závod už má za sebou i sportovní dvojice Jelizaveta Žuková a Martin Bidař. Ti vystoupili na Nebelhorn Trophy. A vstup do sezony to nebyl vůbec špatný, Žuková s Bidařem získali 147,32 bodu a odvezli si 8. místo. 

Taneční pár Natálie Taschlerová & Filip Taschler závodil v nové sezoně už dvakrát. A hned z první soutěže na Lombardia Trophy si odvezl medaili. Sourozenci proměnili své jízdy v bronz, i když na stříbro jim chybělo pouze 0,05 bodu! Druhý závod byla Finlandia Trophy, kde už to Taschlerovým necinklo. Součet 178,85 bodu znamenal konečnou 4. pozici. 

 

Na ledě už se v letošní sezoně představili i další reprezentanti. Juniorky Michaela Vrašťáková a Adéla Vallová zazářily na Tayside Trophy. České krasobruslařky si soutěž podmanily a braly zlato, resp. stříbro! Vrašťáková se navíc neztratila ani mezi seniorkami, na Nepelově Memoriálu skončila třináctá, v Nice na Trophée Metropole obsadila 12. místo. 

Úspěšný vstup do sezony zaznamenala i juniorská sportovní dvojice Barbora Kuciánová & Lukáš Vochozka, když na Juniorské Grand Prix v Gdaňsku skončila osmá. Na stejné soutěži se blýskla i Barbora Vránková, která ve skoro padesátičlenném startovním poli obsadila 18. pozici. Za zmínku stojí i 10. místo čerstvých juniorů Natálie Blaasové a Filipa Blaase. V Nice se předvedla juniorská závodnice Barbora Tykalová, získala 115,41 bodu, což stačilo na 9. místo. 

 

Velký návrat si odbyl Petr Kotlařík, který měl kvůli zranění vynucenou čtyřletou pauzu. Petr se poprvé po pauze představil na Tayside Trophy, kde skončil devátý, na Trophée Metropole v Nice bral 10. místo. 

První závod absolvoval i nově složený taneční pár Denisa Cimlová a Joti Polizoakis. Cimlová ještě loni závodila v kategorii juniorů s Vilémem Hlavsou, letos už se svým novým tanečním partnerem přešla do seniorů. Poprvé závodili na Budapešť Trophy, kde získali celkem 128,04 bodu a obsadili 13. pozici. 


přidáno 2022.10.23 21:10:47

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací