Extranet

ISU Challege Series 2016


Druhým „nejvyšším“ seriálu v hierarchii soutěží ISU je už třetím rokem Challenge Series pro seniorské kategorie. Letos tento seriál tvořilo původně 10 soutěží, ale zastávka serálu v Kyjevě byla zrušena z důvodů problémů s tamní halou.

Máme za sebou už první tři soutěže, na kterých se představili i naši zástupci.

 

LOMBARDIA TROPHY

Zde si svou sólovou letošní premiéru odbyla Anna Dušková a v přetěžké konkurenci obsadila devatenácté místo se ziskem 111,53 bodu.

YouTube odkazy na její jízdy:           krátký program           volná jízda

 

US INTERNATIONAL CLASSIC:

První soutěž našeho tanečního páru Cortney Mansour a Michal Češka znamenala průnik do první desítky se ziskem 120,20 bodu.

YouTube odkazy na:                          volný tanec

 

NEBELHORN TROPHY

Při této tradiční soutěži si Elizaveta Ukolova střihla dvě seniorské jízdy přesně v polovině mezi jejími nominacemi na soutěže juniorské Grand Prix a bylo z toho 10. místo se ziskem 123,96 bodu.

Odkazy na její jízdy bohužel nejsou k dispozici.

 

Odkazy na kompletní výsledky těchto soutěží najdete v sekci výsledky na webu ČKS.

 

TROFEJ ONDREJE NEPELY

… se jako čtvrtá soutěž seriálu uskuteční v Bratislavě na stadionu nesoucí jméno tohoto slavného československého bruslaře od 29. 9. do 1. 10. 2016 s hojnou českou účastí.

V ženské kategorii se světovou konkurencí utkají Eliška Březinová, Michaela Lucie Hanzlíková a Aneta Janiczková. Mezi muži si seniorskou premiéru odbude Jan Kurnik vracející se po dlouhé absenci způsobené zdravotními problémy. V tancích na ledě se pak představí náš nejlepší seniorský pár Cortney Mansour / Michal Češka.

Nejlepšího umístění z našich bruslařů dosáhli tanečníci Cortney Mansour a Michal Češka, kteří zazářili především ve volném tanci, čtvrtém nejlepším v soutěži, a v bodování za předvedené prvky dokonce porazili aktuální medailisty z MS americkou dvojici Chock / Bates! Po volné jízdě tak zaznamenali posun na šesté místo konečného pořadí s veůlmi dobrou celkovou známkou 143,10 bodu..

Michaela Lucie Hanzlíková potvrdila i v Bratislavě výbornou formu a opět předvedla velmi dobrou volnou jízdu a čistý krátký program. Celkovým ziskem 137,31 bodu zaostala těsně za výkonem z Ljubljanně v minulém týdnu.

Další naši zástupci se do nové sezóny rozjíždějí pomaleji. Jak Kurnik skončil celkově 17. se ziskem 136,44 bodu, Aneta Janiczková 24. se ziskem 96,79 bodu. Eliška Březinová pro nemoc nenastoupila do volných jízd.

 

 

YouTube videa našich bruslařů:

 

Cortney Mansour / Michal Češka      KT (7.místo; 56,32 b.)            VT (4.místo; 86,78 b.)

 

Michaela Lucie Hanzlíková               KP (11.místo; 47,23 b.)          VJ (10.místo; 90,08 b.)

Aneta Janiczková                              KP (25.místo; 32,35 b.)          VJ (23.místo; 64,44 b.)

Eliška Březinová                                KP (22.místo; 37,97 b.)          VJ (odstoupila)

 

Jan Kurnik                                         KP (19.místo; 44,50 b.)          VJ (16.místo; 91,94 b.)

 

Konečné výsledky Nepela Trophy sledujte zde.

 

FINLANDIA TROPHY

Letošní první seniorskou soutěž absolvuje ve skvělé konkurenci náš junior, ale zároveň šestnáctý muž ME v krasobruslení 2016 v Bratislavě, Jiří Bělohradský.

V krátkém programnu předvedl výborný výkon a pouze o pár setinek nesplnil kritéria pro seniorské MS (10.místo 61,59 bodu), ve volné jízdě předvedl 5 trojitých skoků a získal 114,04 bodu. Celkovým ziskem 175,63 bodu obsadil 12. místo. O neuvěřitelný počin se pokusil ve volné jízdě tréninkový kolega Michala Březiny z Lake Arrowhead, američan Nathan Chen, který zařadil do jízdy 5 čtverných skoků, včetně kombinaci 4Lz s 3T! Sice u dvou pokusů upadl, ale všechny skoky byly dotočené. 

Jízdy Jiřího BĚLOHRADSKÉHO         KP            VJ

Průběžné výsledky FT sledujte zde.

Na tomto odkazu by mělo být možné sledovat soutěže přímým přenosem:


Karel Oubrecht, GS


přidáno 2016.09.29 15:54:46

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací