Extranet

JGP 2016 Lublaň (SLO)


Seriál juniorské Grand Prix 2016 se právě přehoupl do své druhé poloviny a na soutěž do Lublaně, hlavního města Slovinska, vyrazili Michaela Lucie Hanzlíková a Jiří Bělohradský.

Oba se již představili na domácí JGP Czech Skate v Ostravě a oba se, především výbornými volnými jízdami, probojovali do první desítky konečného pořadí. Jiří byl osmý a Michaela Lucie o příčku níže, tedy devátá.

V Lublani začnou oba boj o další umístění mezi nejlepšími deseti ve čtvrtek krátkými programy.

Nejdříve se představí juniorky a jako úplně poslední, pětatřicátá, předvede svůj KP Michaela Lucie Hanzlíková. Její krátký program budeme moci sledovat přibližně deset minut před sedmou večerní našeho času.

Po juniorkách se ve čtvrtek večer představí junioři a Jiří Bělohradský se v kompozici na hudbu Safri Dua předvede hned jako třetí, necelou hodinu po své kolegyni (přibližně v 19:43).

 

22. 9. 2016

Oba naši zástupci jsou v první desítce průběžného pořadí.

Michaela Lucie Hanzlíková zajela čistý krátký program s kombinací 3T+2T, 3Lo z kroků i 2A, dvě piruety byly dokonce v úrovni obtížnosti 4. Především za technickou stránku programu dostala výbornou známku přes 28 bodů i proto, že všechny její prvky měly plusové bodové hodnocení od rozhodčích. Celkovým ziskem 49,77 bodu překonala osobní rekord o více než 7 bodů. Do sobotní odpolední (přibližně v 16:28) volné jízdy na Orffovu Carminu Burana vyjede Michaela Lucie z devátého místa průběžného pořadí. Krátký program Hanzlíkové zhlédněte zde.

Jiří Bělohradský se ziskem 58,25 bodu zaostal pouze o 3,5 bodu za svým rekordním výkonem z letošního MS juniorů a je v polovině soutěže také na devátém místě. V krátkém programu předvedl také svou maximální náročnost, tedy kombinaci 3Lz+3T, 2A a povinný 3Lo z kroků. Všechny další prvky byly v úrovních obtížnosti 3 a 4, ale bohužel většina známek se pohybovala spíše v minusových hodnotách. Zase je velká šance do volné jízdy provedení prvků zlepšit a posunout se pořadím ještě výše, protože ztráta na šesté místo je pouze několik bodů a Jiří v Ostravě při JGP Czech Skate předvedl svou zatím nejlepší volnou jízdu.

Jiří Bělohradský má volnou jízdu sestavenu na výběr z Beethovenových „šlágrů“ a předvede jí v pátek večer, chvíli po čtvrt na devět. Zatím se můžete podívat na jeho krátký program.

 

23. 9. 2016

Jiří Bělohradský ve volné jízdě předvedl 6 trojitých skoků a za volnou jízdu získal 110,51 bodu. Celkovým ziskem 168,76 bodu udržel první desítku. Záznam volné jízdy na tomto odkazu.

 

24. 9. 2016

Michaela Lucie Hanzlíková předvedla výbornou volnou jízdu, za kterou získala 92,36 bodu. Michaela Lucie si zlepšila osobní rekordy ISU v obou částech soutěže a tím i celkově. Její nová celkový rekordní hodnota tak od Lublaně činí 142,13 bodu.

V této volné jízdě Michaela Lucie předvedla 4 čistě trojité skoky a 2x čistý 2A. V konečném součtu se pak posunula na výbornou sedmou pozici.

 

Stejně jako v předchozích letech i v roce 2016 můžete sledovat kompletní přenosy všech soutěží živě na "ISU Junior Grand Prix YouTube Channel".
 

Kompletní výsledky JGP Slovinska najdete zde.


Karel Oubrecht, GS


přidáno 2016.09.21 15:06:41

Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Více informací